Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BIKRAM YOGA

Har haft en heldag tillsammans med mitt hjärta för första gången detta året. Har verkligen haft en perfekt dag med en lååång promenad i det soliga, vackra vitervädret och sedan har vi varit och tränat Bikram Yoga. Tyvärr så fick jag avbryta efter 1 timme och 15 min eftersom jag fick hjärtklappning. Trodde jag var frisk men är tydligen inte 100% frisk ännu. Hade det varit för några år sedan hade jag fortsatt tills jag klappade ihop där inne, men nu så lyssnade jag på kroppen och avbröt de sista 15 minutrarna. Men det gjorde inget då jag känt att jag fått ut det mesta av passet redan.

BikramYoga har verkligen blivit superpopulärt de senaste åren och det kan jag förstå. Man gör yogapositioner i över 40 graders värme i hela 1,5 timme och det är så sjukt jobbigt men så skönt efteråt. Spänningar släpper, kroppen känns mjuk och rörlig och man känner sig fräsch efter att ha svettats ut flera liter. Underbart!

Där emot är inte bikram något jag skulle vilja gå på varje vecka då jag redan är väldigt rörlig och behöver lägga mer fokus på styrka. Men  1 gång i månaden eller varannan månad ska jag försöka gå på bikram för att stretcha ut de värsta spänningarna.

Har ni testat bikram någon gång? Vad tycker ni?

En svettig Ida efter dagens pass.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej! Väldigt inspirerande och givande blogg:) Fann den för inte så länge sedan men den är redan en favorit måste jag säga!

  Jag är sugen på att testa att göra egna hälsosamma proteinbars med högt proteinvärde, men nu är det såhär att jag är allergisk mot kokos, mandel och alla sorts nötter..och de flesta innehåller ju sådant. Min fråga är om du har något tips på vad jag kan använda istället? Tacksam för svar!

  Kram Lina

  Lina 2013-01-21 19:03:00
  Svara
 • Jag är lite tveksam till Bikram… det man gör är i princip att chocka kroppen, man ställer plötsligt om till två eller tre gånger högre temperatur och kastas in i en luftfunktighet som vi i Norden inte är vana vid. Du säger också att man inte ska stretcha kroppen när man är för varm, men det är ju precis det man gör här! Jag förvärrade en sträckning eftersom kroppen var så totalt i chock av värmen att jag inte kände att det tog emot. Jag tror att det kan vara farligt på sikt. 
  Jag tror också att det är lätt att bli uttorkad, och uttorkning i den höga temperatur som Bikramyoga medför kan det bli riktigt farligt. Dock är jag ett fan av att ”rensa ut”, men på andra sätt.
  Tack för en GRYM blogg!

  Eija 2013-01-21 09:28:00
  Svara
 • Jag har aldrig provat på Bikram, där emot kör jag på Viryayoga! Det är superskoj och går hos Lindali yoga och massage! 🙂 Har gjort det nu i ca 2 år och tycker fortfarande det är lika skoj om inte roligare då jag ser hur kroppen orkar mer och klarar saker som den inte gjorde ibörjan! 🙂

  Men nu ska jag ner till gymmet och svettas istället! 😀

  http://neta.webblogg.se

  Neta 2013-01-20 21:54:00
  Svara
 • Hej Ida! Får börja med att tacka för en grym blogg, den läses dagligen och ger mig grymt mycket pepp! 😀 Min fråga hör inte till detta inlägg men visste inte vart jag skulle fråga annars.. Nu till sak.. 
  Jag har alltid varit intressarad av kost och träning och känner att det är de jag vill arbeta med i framtiden. Jag är 20 år och känner att det snart är dags att börja läsa igen. Men jag vet inte riktigt till vad?! Finns ju en djungel av utbildningar inom de området, så vad skulle du tipsa om? Det jag har tänkt är väl främst att hjälpa folk med kosten men även träning så som att göra träningsschema osv. Har även vart inne på PT som du, men de är inte så stort här omkring som jag bor så jag skulle nog aldrig kunna försörja mig med de.. Kram 🙂 

  Marie Knutsson 2013-01-20 21:09:00
  Svara
 • Tränar bikram varje dag och älskar det!!!! Är helt fast!

  Louise 2013-01-20 19:59:00 http://www.louiseapple.blogg.se/
  Svara
 • Har inte ens testat yoga än! Kommer förmodligen flytta tillbaka till Sthlm ganska snart, har du några tips på ställen som har olika slags yogalektioner? Allt från ”vanlig” nybörjaryoga, till ashtanga och bikram.

  Mikaela@LiftHeavyGirl 2013-01-20 19:53:00 http://www.liftheavygirl.se/
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt