Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGESTUND DEL 5 – HUR MOTSTÅR MAN SÖTSAKER? KOFFEIN VID TRÄNING? DEFFAD TILL SOMMAREN?

Hej Ida! Jag brukar käka kvarg efter träningen men undrar vilken du tycker är bäst? Jag brukar äta Arlas kesella eller ICAs egna kvarg. Tycker bästa om ICAs för den är inte så tjock och smakar bättre.

Kram!

SVAR: Just nu går jag på detox och äter inte mjölkpodukter eller gluten, men innan så käkade jag kvarg minst 1 gång om dagen. Ett perfekt mellanmål som innehåller massa bra proteiner. Jag brukade äta Kesella blandat med naturell yoghurt för att få en godare konsistens. Annars är ju ICA:s kvarg lika bra och har en lite lösare konsistens som många gillar bättre. Kram Ida

Hej Ida! Jag är en väldigt aktiv tjej. Tränar fotboll 4 gånger i veckan och resterande tre dagar så tränar jag på gymmet. Försöker äta nyttigt på vardagar men jag älskar sötsaker och chips osv. Nu till min fråga. Om jag äter nyttigt alla dagar i veckan förutom på fredag och lördag då jag unnar mig riktigt ordentligt hur påverkar det min träning och mina mål?
Mitt mål är att bli smalare, så mer framhävande muskler osv. Är 172 cm lång och väger 53 kg.

SVAR: Det här är helt omöjligt för mig att svara på. Du väger ju väldigt lite för för din längd så du behöver inte gå ner något mer. Bästa är om du får hjälp med kostuplägg som passar just dig för att bygga upp muskler och bli av med fett. Lycka till!

Hej! Härligt med en frågestund, din blogg är så inspirerande! 🙂 Så till frågan; vad anser du om koffein före träning som fettförbränningsmetod?

Tack för svar, ha det bra!

SVAR: Tack så mycket 🙂 Jag brukar ofta ta en kopp kaffe 30 min innan träning för att bli piggare och prestera bättre under träningen. Det sägs ju också att koffein ökar förbränningen men det tror jag är så pass lite och att det är mer piggheten man får av koffeinet som hjälper till att man kan träna bättre som gör att man förbränner mer i sådana fall. 🙂

Hej Ida. Min familj äter ingen bra mat, så numera försöker jag göra egen middag, men det tar sig sin lilla tid, vilket jag inte alltid har då jag har träningar (innebandy), och numera försöker göra extra träningar plus att jag går en väldigt krävande linje på gymnasiet med hur mycket plugg som helst, nästan så att jag knappt hinner träna överhuvudtaget, och då har jag garanterat inte tid för maten. Så jag förlorar alltså på maten, vet du några rätter som går snabbt att göra? Helst på max 20 minuter. Jag har försökt att göra sallad till kyckling, lax osv, men tillslut tröttnar mat på det också. Hjälp mig!

SVAR: Jag älskar också maträtter som går snabbt att laga. Kolla detta inlägg! Där tipsar jag om nyttiga snabba maträtter 🙂

 

Har du något tips på hur man kan motstå att köpa de där McChicken Nuggets menyerna och den där godispåsen som kompisen gör? Vad kan man göra istället för att inte vara den där ”partypopern” och inte äta på McDonalds? Jag tänker alltid innan ”det är lugnt, jag kan motstå LÄTT”. Men när jag väl är där är det ”Nja så farligt och så mycket kan det inte påverka min kropp”. Men så fort jag ätit upp, får jag ångest över att jag ger med mig för lätt och stoppar i mig det. Grejen är jag tycker att man får unna sig lite saker, visst jag älskar godis och kommer aldrig sluta, men jag vill ha det en gång i veckan och det är också en anledning till att jag tappar. Äter dylikt 2-3 gånger i veckan….

SVAR: Ja det där är en känslig grej och jag är dagligen med om den. För vissa människor förstår verkligen inte hur man kan välja en sallad framör MC-Donalds eller hur man kan välja en skål med yoghurt och musli framför godis. Det gäller bara att stå på sig i de lägen man faktiskt inte vill ha den där godispåsen eller äta på McDonalds. Som du säger så man absolut unna sig ibland men blir det för ofta är det skdligt för kroppen. Jag brukar alltid ha med mig nötter eller bars i väskan som är ett bättre alternativ om man vill få i sig mat snabbt. Förklara för dina vänner att du dragit ner på det onyttiga och att du faktiskt inte vill. Det kan ta en tid för dem att förstå men sedan vänjer de sig. kanske de till och med blir inspirerade av dig och ni kanske kan välja att äta på tex. Subway eller sallad på ett fik nästa gång? Stå på dig! Kram Ida

hej! har sett att du skrivit om bla nötter att de är väldigt kaloririka på liten ”yta”! Är nötter och sådant liknande inte bra och äta då så väldigt mycket av, om man försöker tappa dem där sista kilona? 😉 har också hört att nötter är väldigt nyttiga, och innehåller mycket protein? Så, vad tycker dem om nötter?

SVAR: Jag tycker att nötter är ett kanonbra mellanmål för alla då de som du säger innehåller protein och bra fetter och man blir mätt av dem. Men ska man tappa de sista kilona så bör man inte gå lös i nötpåsen utan äta med måtta då de faktiskt innehåller ganska många kalorier.

Goddagens! Tack för en grymt inspirerande blogg, följt dig hur länge som helst! Jag har en fråga om deff. Jag vill vara deffad till sommaren, tänkte börja redan nu så jag kommer få det resultat jag vill ha med all säkerhet.
Då har jag tänkt lägga fokus på Bikram Yoga klasser, när isen är borta löpträna och sen köra styrka hemma med hantlar. Överväger att köpa gymkort, men bikram känns som att det är sjukt bra träning, vad tror du kommer gynna mest förbrännings och muskel mässigt? Vad har du för tankar om bikram yoga?

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Kul att du hänger med mig här på bloggen 🙂 Jag älskar bikramyoga då det gör väldigt gott för kroppen och absolut förbränner det en hEL del! Jag själv ska försöka träna Bikram 1 gång i månaden detta året för att behålla smidighet och svettas ur gammalt. För deff är absolut bikram, löpning och även promenader kanon! Viktigast vid deff är att kosten är rätt upplagd och att du rör på dig i någon form av träning. Ska du bygga muskler där emot så skulle jag inte träna enbart bikram utan då krävs styrketräning. Lycka till! Kram Ida

Hej! Jag undrar om detta upplägg på träning är någorlunda okej: först ca 25-30 min kondition, 5 min mage,
5 min ben, 5 min arm, 5 min rumpa och sedan ca 15 min stretch.Denna träning tar ca 1 h och jag brukar oftast inte hinna mer eftersom jag har så mycket att göra. Är det effektiv träning eller tycker du jag ska ändra på något? Jag dansar även ca 3 ggr i veckan + gym och simning någon gång i veckan. Bra?  KRAM!

SVAR: Hej! Det beror helt och hållet på vad du är ute efter? Är du ute efter styrka och bygga muskler skulle jag lägga om passet och dela upp det. Men är du ute efter att bara få röra på dig och förbränna funkar det. Jag själv föredrar att köra 3 styrkepass då amn delar upp muskelgrupperna på 3 pass och sedan köra konditionspass för sig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Ida! Älskar din blogg, så himla inspirerande! 

  Jag undrar lite hur kosten fungerar när man går på ”detox”? Är det ok att äta t.ex. ost och ägg? 
  Sen undrar jag om det finns någon typ av vegetabilisk mjölkprodukt som är bättre eller sämre än någon annan? 🙂 

  AliceMB 2013-01-16 21:46:00
  Svara
 • Hej jag har nog en ganska annorlunda fråga kan jag tro.. Det är så att jag älskar verkligen havregrynsgröt, bor dessutom själv så är alltför lat för att stå och laga någon middag o.s.v. Rör inget speciellt på mig, även om jag ska försöka ta tag i det. Men iallafall till min fråga, är det på något sätt ohälsosamt eller farligt att byta ut havregrynsgröt mot mat o.s.v.? Är det någonting jag borde lägga till i gröten o.s.v.? Har bytt från vanligt havregryn till Axa fiber havregryn? Vilket är bäst? Då jag inte rör på mig så himla mycket. Lite rörig fråga men hoppas du kan hjälpa mig, man går väl inte upp i vikt om man äter det och inte rör på sig, eller? Tacksam för svar iallafall 🙂 Gärna om det är ngt som är viktigt att lägga till!

  Annasaramaria 2013-01-16 00:08:00
  Svara
 • Hej hej Ida! Tack för en grymt bra blogg med många bra tips!

  Jag undrar hur tränar man handlederna? Jag har extremt svaga sådana. Gärna en övning utan vikter, en som man kan göra hemma 🙂

  Kram!

  Paulina 2013-01-15 23:14:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar om du brukar stretcha efter att du tränat alltid? Jag hinner ofta inte det för kommer ofta sent till gymmet och vill gärna hinna träna så mycket som möjligt och när jag kommer hem blir det aldrig av, hur viktig är stretchingen?

  Sen undrar jag om konditionsträning såsom crosstrainer och löpning ger någon större förändring på kroppen muskelmässigt eller om det i princip bara bränner? 

  Tack för en inspirerande blogg!

  Kram!

  linni 2013-01-15 21:41:00
  Svara
 • Hej!
  Jag vill bara tacka för en super bra och inspirerande blogg! Uppskattar verkligen dina träningstips:)

  Keep up the good work !
  Kram Emma

  EmmaK 2013-01-15 20:25:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar hur man får musklerna att framhävas mer (speciellt på benen). Dom är ju där men syns inte så mycket… Hur gör jag? Jag är absolut inte tjock utan väldigt smal så tycker de borde synnas…? 
  Kram Bästa tränings bloggen! 

  Sofie H 2013-01-15 19:48:00
  Svara
 • jag tyker att godis har en egen kalori för sig dom som nu äter detta, vist ibland suger det.  men jag vill je ett tips som jag älskar, blåbärs paj som e  jort av dingkelmjöl, egg o hånung med hafssalt där att man kan kryda med protoin kvarj bladat med rå egulla o honung som grede, en good rekomedation att prova smakar goot och härligt och nytigt frid. e inte så bra på stava

  Benjamin Rabanga Schmidt 2013-01-15 19:43:00 http://www.facebook.com/benny.schmidt2
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt