Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MÅR ILLA AV FRUKOST

Älskar verkligen frukost. Speciellt när man kan ta sig tid, tända ljus och laga sin favoritfrukost i lugn och ro. Idag blev det havregrynsgröt på havregryn vatten och 1 äggvita som jag åt med bär, kokosolja, kanel och havremjölk + 1 kokt ägg med örtsalt.

Det verkar vara så att antingen så älskar man frukost eller så avskyr man det. Många har problem att få ner mat i magen på morgonen och mår illa av bara tanken. Det här är lite av ett mysterium för mig varför det är så?

Har försökt hjälpa några vänner med vad de kan äta på morgonen för att lätare få ner det och har då tipsat om:

– Proteinshake.

– Et tallrik yoghurt med lite musli. 

– Egengjord smoothie. 

– Favoritmackan med en kopp varm The.

På någotvis så brukar det kännas lättare att dricka på morgonen eller att verkligen äta något man tycker är gott. Det har funkat ganska bra för mina vänner och går lättare och lättare då man vänjer sig. Frukosten är så viktig att få i sig då man lägger grundenergin för hela dagen och startar igång förbränningen. Så alla ni som hoppar över frukosten, försök att testa nästa vecka att få i er något på morgonen.

Hur är det med er? Gillar ni eller avskyr ni frukost? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Ser att du har havremjölk i stället för vanlig mjölk. Ska man undvika mjölkprodukter om man håller på att tränar och ska gå ner i vikt?

  Moafallqvist 2013-01-15 15:44:00 http://moafallqviist.myshowroom.se/
  Svara
 • Är alltid superhungrig när jag vaknar, och klarar mig inte utan frukost. Helst rejält också, en knäckemacka och en kopp te håller inte, det måste läggas till ett stekt ägg med keso eller en smoothie eller någonting också. Även vardagar. 
  På helgerna sover jag gärna till nio och gör sedan en rejäl frukost med massa gott innan jag väcker pojkvännen 🙂 Något sånt här: http://www.robindenise.se/2013/01/breakfast-for-champions.html

  Robin 2013-01-13 16:14:00 http://www.robindenise.se/
  Svara
 • Runt 9 tiden (ca 2-3 timmar efter jag vaknat) går de bra att äta. Innan dess får jag bara kväljningar och vill helst kräkas av allt jag stoppar i munnen.
  Brukar dock försöka dricka lite yoghurt eller smoothie bara för att inte börja må illa av hunger också!

  S_l_westerlund 2013-01-13 00:41:00
  Svara
 • Jag älskar frukost!!!

  Marina Borneblad 2013-01-12 20:19:00 http://www.facebook.com/marina.borneblad
  Svara
 • Åh frukosten är det absolut bästa på dagen nästan hahah! På kvällen när jag ligger i sängen och ska sova kan jag känna hur jag längtar tills jag får äta frukost!

  Anna Silen 2013-01-12 19:55:00
  Svara
 • Förut mådde jag alltid illa när jag åt frukost och fick tvinga i mig själv mat innan jag gick till skolan. Men nu när jag börjat med den frukost jag äter nu så längtar jag nästan efter frukost! 😀
  Det blir oftast två rostade Längtan-bröd från Pågen med skinka eller keso på och en tallrik fil med corn flakes (inte de bästa flingorna, men något borde man väl få unna sig?). Fast jag står mig inte speciellt länge på det, äter det klockan sju och är hungrig igen klockan tio. 😮 Men jag äter lunch klockan elva så det är lugnt.

  Mathilda 2013-01-12 15:04:00
  Svara
 • Innan hatade jag frukost!!! Men nu älskar jag frukost! 😀

  Rebecka 2013-01-12 14:23:00 http://nattstad.se/rebeckai
  Svara
 • Frukost är mitt favoritmål på dagen, blir ofta ingen lunch då man har föreläsningar och långa resor mellan hemma och universitet så brukar köra rejäl frukost och tidigare middag 🙂

  Arw 2013-01-12 13:49:00
  Svara
 • Älskar frukost! 

  Just nu äter jag müsli med A-fil, en grov macka med skinka och frukt. Ett glas vatten och en kopp grönt citronte brukar det också bli! Sååå gott.

  Ibland skiftar jag runt lite, steker en omelett med havregryn i, havregrynsgröt med morotsmarmelad, smoothie, pannkakor, fruktsallad… Massor av gott! Frukost är bäst.

  Philippa 2013-01-12 10:48:00
  Svara
 • Förrut fick jag aldrig heller ner något på morgonen. Nu för tiden brukar jag alltid fixa mig (klä på mig, sminka mig, fixa håret osv.) innan jag äter frukost och det brukar ta cirka en halv timme så under den tiden hinner jag bli hungrig och mer sugen på frukost. Så nu för tiden älskar jag att äta på morgonen och skulle inte kunna tänka mig att fara iväg till skolan om jag inte ätit frukost innan, skulle vara så trött och inte kunna koncentrera mig. Så mitt svar är: förrut fick jag aldrig ner något men nu älskar jag frukosten!

  Kram 🙂

  Emilia 2013-01-12 10:01:00 http://emiliaas.webblogg.se/
  Svara
 • Jag älskar frukost! Men jag känner att jag skulle klara mig utan frukost men det är en vana jag haft hela livet och jag tränar mycket så att skippa frukosten är inget alternativ. Har typ aldrig skippat frukosten faktiskt.

  Marsar2011 2013-01-12 09:56:00
  Svara
 • Jag har också alltid haft väldigt svårt för frukost, att äta mycket på morgonen finns inte i min värld! Men precis som du säger så är det ganska bra att börja med något flytande, nu får jag till och med i mig lite gröt på morgonen. Ett sätt som fungerar för mig är att inte äta direkt när jag vaknar. Jag går igenom de andra rutinerna först, som smink, hår, kläder och sen äter jag. Tvinga inte er att äta direkt på morgonen om ni inte är hungriga, det är då jag tycker att känslan av illamående uppstår!

  Emma 2013-01-12 10:47:00 http://ehsmii.blogg.se/
  Svara
 • Ett annat tips är att äta väldigt neutral mat eftersom jag upplever att magen har svårare för starka kryddor och smaker på morgonen. Jag brukar äta naturell yoghurt med russin, linfrön, fiberberikade havregryn och äppelbitar på, med ett glas mjölk och ett ägg till. 

  Även om man har bråttom på morgonen kan man testa att göra något annat innan man äter frukost. Till exempel ta en dusch eller en kortare powerwalk. Då brukar hungern sätta igång och det kan vara lättare att få ner frukosten!

  Frukost kan vara det bästa som finns om man hittar det man gillar! 🙂

  Tack Ida för en hälsosamt inspirerande blogg 🙂

  Emelie 2013-01-12 10:32:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind