Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR FÅR MAN SVARVADE BEN? HUR BLIR MAN VIG? KOST & ALKOHOL? BYGGA & DEFFA SAMTIDIGT? – SVAR PÅ FRÅGESTUND DEL 2

Hej!
Undrar om du vet någon superbra träning för baksida lår, precis under rumpan. Ända sedan jag kom in i puberteten (ca 7 år sedan) har jag haft en bula/fettvalk som går utåt. Tränar varierat och är ute och går några gånger varje dag, men det blir aldrig riktigt bra. Hoppas du vet något som kan hjälpa 🙂

SVAR: Med styrketräning kan du forma kroppen. Testa köra basövningar som knäböj och utfall. På filmen nedan hittar du mina favoritövningar som bränner på baksidalår och rumpa 🙂

Bästa tipset för att bli vig för kickar och splitt-hopp i disco-dans? Vilka muskler ska man fokusera på och hur länge ska man hålla stretchen? Är det nödvändigt med mer än 2 min per ben?

SVAR: Stretcha rumpa, höftböjare, framsidalår baksidalår och insida lår. Ha med tidtagarur och håll varje stretch minst 2 min. Var inte för kall och inte heller för varm när du börjar stretcha. lagom uppvärmning är 5 min cykel eller jogg. Ha på dig varma kläder och stretcha inte för hårt utan öka försiktigt då det är väldigt lätt att skada sig vid stretch. För att bli vig krävs många timmars stretch varje dag och man måste ha tålamod. Jag stetchade 1-2 timmar varje dag under 3 år och fick bra resultat 🙂

 

Hej Ida! Mitt nyårslöfte var att gå ner 8 kg, har börjat väldigt bra. Ätiti nyttigt och lite mindre, motionerat och haft bra motivation. MEN, blev det utgång för att fira en kompis födelsedag igår. Väldigt kul, men på natten slinker det ner både pizza, korv och chips samt massa alkohol. Nu när jag vaknar på morgonen borde jag ju vara mätt efter all mat, men känner istället ett otroligt sug efter skräpmat och motivstionen tryter. Tips?

SVAR: Klassiskt! Mitt bästa tips är att undvika alkoholen. Alkohol är gift och det enda kroppen vill när man har alkohol i kroppen är att få ur den ur kroppen och bryta ner den. Därför stannar förbränning av mat undertiden du har alkohol i kroppen. Sedan är det som du skriver att man ofta blir sugen på massa skitmat. Självklart ska man få unna sig att gå ut och festa ibland om man vill men mitt bästa tips är att försöka hålla kvar sin vanliga kost. Skippa pizza och cola och köp istället en sallad och drick vatten. Försök hålla dina vanliga kostvanor dagen efter också och missa inga mål så du blir akut hungrig och sugen på skräp 🙂

Hur ska jag lägga upp träning och kost om jag vill bygga muskler och minska fettprocenten? Samt hur får jag fastare lår och rumpa? 🙂
Tack för en superduper blogg 😀 Kram

SVAR: Det krävs mycket kunskap för att lägga upp rätt träningsprogram och kostprogram. Mitt bästa tips är att köpa några PT-timmar för att få specialdesignat kost- och träningsprogram för just dig och din kropp och dina mål då uppläggen är väldigt olika från person till person. Men några grunder är att börja träna styrketräning uppdelat på tex. 3-split eller 4-split och ät mycket protein. Styrketräning formar och tightar till kroppen. Men mitt absolut bästa tips är att ta professionell hjälp så att allt går rätt till 🙂 Lycka till!

Hej Ida!
Jag skulle vilja ha fina slanka ben (men självklart muskler) men jag märker när jag kör tunga benpass att benen växer ganska mycket, och får muskler som bara står ut på sidan (förmodligen benets störta muskel, vet inte vad den heter) vilket är inte nått jag vill ha. Hur sjutton får man mer ”svarvade” ben istället för klumpiga muskliga ben som mina nu är..???

Mvh Lotta

SVAR: Vissa har den turen som dig att få synliga snygga benmuskler. Jag antar att det är framsidalårmusklen (Quadriceps) som du syftar på? 🙂

Jag tycker ju det är snyggt och är avundsjuk på dig som kan bygga muskler lätt. Men om du nu vill ha mindre ben så skulle jag i ditt fall skippa tung styrketräning och testa konditionsträning som löpning och PowerWalk och köra styrketräning på andra delar av kroppen. Lycka till! 🙂

Hej Ida! Jag läser olika överallt, vissa säger att man kan bli av med fett och även bygga muskler samtidigt, och vissa säger att man inte kan. Så kan man verkligen bygga muskler samtidigt som man vill bli av med fett? Jag vill bygga rumpmuskler till sommaren men jag vill även bli av med fettet som är i vägen, hur ska jag göra?

SVAR: För att bygga muskler så behöver kosten ligga på överskott varje dag och ska man bli av med fett så måste man ligga på ett underskott varje dag och gärna så lite kolhydrater som möjligt. När man ligger på underskott kan det göra så att man även bryter ner muskler och inte bara fett och är väldigt svårt att bygga när kroppen inte har tillräckligt med byggstenar. Det bästa är att bygga först och sedan ”deffa” bort överflödigt fett. Mitt bästa tips är att ta hjälp av en duktig PT som kan lägga upp träning och kost specialdesignat för just dig. Lycka till! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej!

  På vilket sätt ska man stretcha då, blir man vig om man följer ditt spagat stretchprogram flera gånger?

  För mig är inte det så viktigt att just kunna gå ner på spagat, jag skulle vilja kunna slänga upp benet som på bilden här
  Vad är ditt tips då?

  Anonym 2014-01-02 18:22:00
  Svara
 • Hej jag är också en nybliven läsare av din blogg, precis en sådan här blogg som jag letat efter! Jag har förstås också en fråga har du några bra övningar för att träna INSIDA lår? Har ganska bra muskler övrigt på benen men just insida lår är svag och slapp.

  Lisahof 2013-01-10 12:49:00
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar om det finns några övningar för magen som gör den platt utan att få allt för markanta magrutor? Samt några bra övningar som ”lyfter” rumpan.
  Jätte nyfiken på att prova nytt 

  Veronika 2013-01-09 15:43:00
  Svara
 • Hej! det känns inte som du skriver så mycket om russin, vad tycker du om det? Jag brukar ha det i gröten eller i fruktsalladen.

  Emmaagnesson 2013-01-09 00:57:00
  Svara
 • Åh har nyligen hittat till din blogg och är SÅ himla glad för detta haha!! Undrar om du skulle kunna ge lite övningar man kan göra med ett sånt brett, grönt gummiband? För balett och dans, både styrka och stretch! Glömde ställa denna fråga i frågestunden… haha.

  hedvighedvig.devote.se 2013-01-08 22:49:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt