Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND 1 – MÅSTE MAN ÄTA KVÄLLSMÅL? HAVREMJÖLK VS SOJAMJÖLK? 1200 KALORIER OM DAGEN?

Vad kan jag göra för att förhindra problem med ljumskarna?

SVAR: Hej! Det är ganska svårt för mig att svara på då jag inte vet vad du har för problem med ljumskarna? Har du sträckt dig? Är de överansträngda?

Äter du alltid kvällsmål? Är det nödvändigt? Vad ska man i sånt fall äta och när? Typ hur många timmar innan man går och lägger sig/hur många timmar efter middagen? 

SVAR: Nej inte alltid. Äter jag middag sent så brukar jag inte äta kvällsmål. Men har jag tränat hårt så äter jag alltid kvällsmål. Brukar se till att få i mig bra med protein som tex. ägg i valfri form eller tex proteinpulver. Innan jag slutade med mjölk brukade jag alltid äta en skål med kvarg, bär och frön. Väldigt proteinrikt. Ett kvällsmål är inte nödvändigt om du inte är hungrig eller tränar hårt.

Hej!
Kan du tipsa om några nyttiga middagar som är både gluten och laktosfria?
Varför föredrar du havremjölk före sojamjölk? Är det någon skillnad ur hälsosynpunkt?

SVAR: Yes såklart jag kan 🙂

– Omelett med skivad skinka, tomat och purjolök + en sallad till.

– Stekt lax med wookade grönsaker.

– Sallad med kyckling rödbetor och valnötter.

Jag föredrar havreprodukter framför sojaprodukter därför sojaprodukter kan rubba hormonerna i kroppen då soja innehåller östrogen. Många tror också att det kan öka risken för cancer men inget är säkerställt, men dumt att chansa eller hur? 🙂 Där emot kan sojaprodukter vara bra för kvinnor som befinner sig i övergångsåldern då östrogenet minskar i kroppen och man kan då få balans genom att tillsätta det via sojaprodukter.

Hej Ida!
Tack för en inspirerande blogg – jag läser den dagligen för att inte tappa fokus!
Jag har 10 kg kvar som jag kämpar med & har nu lagt upp ett kostschema på 1500 kalorier om dagen för att kicka igång lite. Skulle vilja lägga mig på 1200 men är det möjligt att träna bra på så lite? 1500 vet jag att jag klarar om jag äter BRA grejer…

//Cecilia

SVAR: Hej Cecilia! vad roligt att höra! Grymt jobbat! 🙂 Om 1500kcal funkar för dig så tycker jag att du ska fortsätta med det. 1200kcal är väldigt lite och det kan hända att du inte orkar träna lika hårt och bra och lessnar. En långsammare viktnedgång är mer hållbar och du kommer få bättre resultat av den på lång sikt. Kör hårt och lycka till! Kram Ida

Hej ida! Först så vill jag bara tacka dig för att du driver den här bloggen! Jag är snart 14 år och har sedan jag hittade din blogg följt den och verkligen hittat inspiration till att träna och äta rätt! Du är verkligen en stor förebild för mej!! Men nu till mina frågor!
1. Jag är dansare och jag älskar att dansa, det är min sor passion i livet och det är det jag vill göra i framtiden, men jag vet inte riktigt vilken slags utbildning som är bäst… 2. Sedan så undrar jag vilken tränings form du tycker är bäst för att få six-pack till sommaren, skulle gärna vilja ha det men vet inte riktigt hur jag ska träna för att träna dom musklerna! Jag har börjat göra 100 sit ups varje dag men vet inte om det räcker. 

3. jag skulle också vilja få bättre kondition och bara allmänt komma i bättre form varje vecka så dansar jag 4 ggr, går på gym 1 gång och springer (ca 4-5 km) 1 gång, räcker det? Jag äter också nyttigt och hälsosamt! 

4. Och en sista fråga! Jag är 159 cm och väger 47 kg, mitt bmi ligger på 18,8 tror jag. Det är väll ganska bra, eller?

Jag skulle vara såå tacksam för svar! 
Kram! 

SVAR: Tack så jätte mycket tjejen vad glad jag blir 🙂

1. Det där är en svår fråga då det finns lika många vägar som det finns dansare. Jag gick en halvtidsutbildning på Base23 och sedan Balettakademien i Stockholm. Jag fick jättebra teknik men blev skadad av deras träning och utbildning och tappade därför dansglädjen helt och dansar idag inte alls pga. det. Bäst för mig hade nog varit att söka mig utomlands till tex USA då den mentaliteten passar mig och min utveckling bättre. Men sedan finns det många som är jätte nöjda med balettakademien och jobbar som dansare nu. Bästa är att göra auditions till många olika skolor och då få en bild av skolan och se om den passar just dig och dina mål med dansen 🙂

2. För att få ett sixpack så krävs muskler och en låg fettprocent. Antagligen å har du redan ett sixpack och skulle behöva tappa lite fettprocent för att få dem synliga. Det får du genom rätt kost och träning.

3. Helt omöjligt för mig att svara på då jag inte vet hur jobbigt du tycker att passen är för just dig? För att utvecklas inom träning behövs hela tiden att man chockar kroppen med saker den inte är van med. Brukar du springa 5km så testa att springa 7 km nästa gång. Brukar du köra 15 reps på 20 kg så testa köra 5 reps på 40kg, annars vänjer sig kroppen. Hänger du med?

4. Haha ja det låter bra men det där med BMI är inget man ska stirra sig blind på då en vältränad person med mycket muskler kan ha väldigt högt BMI fast att man har jättelite fett. Det är för att muskler väger mer än fett och man får då ett högre BMI.

 

Lycka till med träningen! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag har en fråga angående när jag kan börja träna efter att ha varit sjuk. jag har legat hemma med influensan sen i fredags men är feberfri sen igår, dock väldigt förkyld med en jobbig hosta. När är det okej att börja träna? Nu menar jag inte att jag vill gå stenhårt ut men det är så frustrerande att börja det nya året såhär om du förstår vad jag menar 🙂 Kram och tack för en grym blogg!

  Sandra 2013-01-08 14:51:00
  Svara
 • hej jag har en fråga. Jag är en fet tjej, 179 cm lång och väger 117 kg. Vad har du för tips till mig för att gå ner i vikt. Borde jag inte kunna gå ner ganska mycket ganska fort med tanke på att jag är så pass mycket överviktig? tacksam för svar. Ps. Jag ÄLSKAR din blogg. 

  Deliia 2013-01-07 16:47:00
  Svara
 • Förlåt att jag inte var så specifik med ljumskfrågan… Precis som Felicia skrev nedanför känner jag. Att ljumskarna knäcker, och ibland när jag spelar fotboll får jag sluta för att det gör så ont, de blir jättestela och ibland kan jag knappt gå efter matcher… 

  Kristin 2013-01-07 14:45:00
  Svara
 • Det var inte jag som ställde den första frågan där om ljumskarna men jag undrar också lite om det! Mina ljumskar är väldigt stela. Jag går i dans och till exempel när vi kickar så liksom knäcker det i ljumsken, det hörs inte men det känns liksom. Det gör inte direkt ont men det känns väldigt obehagligt, några tips? Ska jag stretcha mer eller värma upp ljumskarna mer? Också ibland när jag går kan ljumsken liksom låsa sig så att jag liksom får ”vrida tillbaks den” annars kan jag ha svårt att gå, inte direkt på grund av smärtan (för det känns ytterst lite) utan också av att det könns obehagligt & ”fel”. Hoppas du kan hjälpa mig, kanske med några stretchövningar eller hur man kan värma upp ljumsken ”för dagen”. Kram!!

  Felicia 2013-01-07 13:40:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind