Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGESTUND – FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA OM KOST OCH TRÄNING!

OBS! FRÅGESTUND AVSLUTAD!

Något som jag verkligen uppskattar är när ni kommenterar och ställer frågor till mig. Har fått så grymt mycket frågor, mail och kommentarer det senaste som jag känner att jag inte hunnit svarat på. Tycker därför det är väldigt lägligt med en frågestund så jag får alla frågor samlade på ett ställe 🙂

Så har du en fråga till mig om träning, kost, strech eller vad som helst så passa på och ställ den i kommentarsfältet nedan så lovar jag att svara så fort jag kan! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
104kommentarer
 • Vilka är dina bästa tips för effektiv fetförbränning? 🙂

  Solla 2013-01-09 20:15:00
  Svara
 • Tycker du att philadelphia kan vara ett bra alternativ på smörgåsen? Tror jag har läst att du haft det på din någon gång 😀 Är det bättre än smör? Och ska man välja naturell framför smaksatt, spelar det någon roll?

  Ebba 2013-01-08 15:52:00
  Svara
 • Kan du ge tips på nyttigt köpebröd? Vet att det bästa nog är att baka eget, men om man t.ex inte har tid kan du då tipsa på köpebröd i påse? T.ex limpa, fast det är nog inte så nyttigt men du hajar nog vad jag menar 😉

  Ebba 2013-01-07 21:44:00
  Svara
 • Hej! Har en till fråga jag gärna vill ha svar på…
  Jo jag har tränat ganska länge nu och har märkt skillnad. Jag har rätt mycket muskler speciellt i magen, men de är inte speciellt synliga! Jag kan känna dem och när jag känner på magen är den stenhård, men det syns bara lite lite. Och det ser mer ut som att jag är lite … inte tjock men ja du fattar. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att få fram musklerna… Ska jag bara fortsätta träna som vanligt och bygga upp mer muskler och sen äta rätt, eller finns det något annat bra sätt? Väldigt tacksam för svar 🙂 ÄLSKAR DIN BLOGG IDA!

  jjennaa.blogg.se 2013-01-07 22:19:00
  Svara
 • Hej! Är det någorlunda bra att äta en banan efter träning eller innehåller den mycket fett? Är kvarg mycket bättre än ekologisk, mild yoghurt? Vad är kvarg?

  Anonym 2013-01-07 15:28:00
  Svara
 • Hej! 
  Har du någon gång använt dig (eller använder dig av) P-piller? Vad är din åsikt om det? Jag har hört om många som mår dåligt av det och jag vågar därför inte riktigt prova det. Vad tror du?
  Tacksam för svar!

  Karin 2013-01-07 15:21:00
  Svara
 • Vad har du för tips om man har försökt att få ”tightare” kropp under väldigt många år och försökt med många slags dieter, men ändå inte fungerar? Jag äter väldigt nyttigt tycker jag överlag, och inte särskilt mycket. Tränar 3-4 gånger i veckan på gym men skulle verkligen vilja känna mig nöjd med min kropp för en gångs skull. Vad brukar vara de vanligaste bristerna tror du? Småätande? 

  sarah 2013-01-07 14:47:00
  Svara
 • Hej Ida. Jag vill börja med att tacka dig för att du genom din blogg inspirerat mig till att börja träna igen. Du är så ortoligt duktig, din glada energi, att du är öppen för nya träningformer och allt du skriver om kost.
  Med till min fråga:
  Jag är 16 år, 171cm lång och väger 55kg och är inte alls överviktig men jag vill få en fastare kropp och leva ett sundare liv, vilken är ditt bästa tips för att finna motivation till att äta rätt för att bygga muskler? Jag vill inte använda mig av  proteinpulver och liknande, jag äter mycket ägg och kvarg som är rikt på protein men vet inte vilka små ändringar jag kan göra för att se stor skillnad.
  Tusen tusen tack för din blogg du är verkligen en av mina förebilder!!!

  Frida 2013-01-07 13:38:00
  Svara
 • Hej! Jag undrar om man kan gå ner i vikt utan att utesluta kolhydrater helt, om man, som jag, tränar bandy 2 ggr/vecka + match på helgerna, rider ca 1 h varje dag, springer ca 40 min minst två ggr i veckan och styrke tränar olika muskelgrupper olika dagar 5 dagar i veckan?

  Kram och tack för en grym blogg!

  Elsa 2013-01-07 12:41:00
  Svara
 • Hej Ida! Vilken träningsform är mest effektiv för benen och ger bäst resultat? Jag har hört att man får snyggare benmuskler om man springer än om man kör crosstrainer. Stämmer detta? KRAM

  JAH 2013-01-07 12:21:00
  Svara
 • Vad är bra att äta efter träning?

  Sara 2013-01-07 11:54:00
  Svara
 • Hej Ida och tack för en underbart inspirerande blogg! Jag har ett problem, det är att jag nästan alltid vaknar hungrig på natten och är hungrig på kvällen innan jag ska lägga mig – trots stabil middag! Har du några tips på vad man kan äta? Detta är riktigt jobbigt tycker jag eftersom jag ”sviker” mitt kostschema på så vis. Kram Elsa 😀 

  Elsa 2013-01-07 11:12:00
  Svara
 • Hej.
  Jag är 16 år och utövar handboll som idrott på hög nivå. Just nu är jag knäskadad och kommer inte att få träna fullt ut på ca 6 månader. Det vill säga att jag inte får springa, jogga eller göra kraftiga benövningar utan jag har ett rehabprogram som jag ska göra där jag just nu får cykla en kvart 4ggr/veckan. Jag vill gärna tappa i vikt och få mer muskler men detta är som det känns nu väldigt begränsat för min del, framför allt gå ner i vikt då jag inte kan gå ut och löpa som vanligt. Har du något tips på vad jag kan göra? Jag äter hälsosamt och använder många utav dina tips.
  Btw; Otroligt bra blogg! 

  Louise 2013-01-07 11:08:00
  Svara
 • Lägger du upp kostscheman åt andra? Vad kostar det?:) grym blogg!!!

  Sarah 2013-01-07 09:57:00
  Svara
 • Vad är bäst:
  Äta frukost FÖRE träning, eller EFTER träningen på morgonen?

  Hur lång/kort tid bör man vänta innan man tränar efter måltid?

  Vilka ”lätta” stretchövningar finns det? Jag är ute efter några som är så lätta ochm så lite ansträngande som möjligt pga. min sjukdom. Detta gäller även olika hemmaträningsövningar. =)

  Tack för en snuskigt bra blogg Ida! Kram!

  Therese 2013-01-07 09:03:00
  Svara
 • Ska börja träna på gym/variera med gruppass… Om jag inte vill bli större vid benen (vader/lår), utan få dem fasta och ”tonade”, vad för gruppass och gymövningar/maskiner bör jag satsa på?

  Vad ska man äta före och efter ett pass? Ex kolhydrater innan eller efter? Protein när?

  HH 2013-01-07 00:12:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag vill börja med att säga att din blogg är sjukt motiverande och du är grym! Lägg gärna upp fler recept på olika bakelser etc som är nyttiga! 😀

  Min fråga är; Hur lång tid ska man vänta efter en måltid innan man börjar träna? Jag har hört flera olika versioner men har aldrig förstått vilken som stämmer!
  Kramis 🙂

  Veronica 2013-01-06 23:57:00
  Svara
 • Har haft problem med benhinnorna sedan jag började springa på löpbandet. Och ändå har jag bara sprungit mellan 3-4 kilometer per löppass ungefär 4 gånger i veckan. Hur ska jag göra för att kunna fortsätta springa på löpband men ändå ha välbevarade benhinnor? Har du några tips på hur jag ska få skadan att läka snbbare? Jag kan tillägg att jag är normalviktig och normalt tränad tjej i tonåren.

  Sen också, hur viktig är kosten när det gäller att hålla sig fri från skador? Samt hur viktig är den när man vill börja bygga lite muskler?

  Jessiea 2013-01-06 23:18:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag värmer alltid upp inför mina gympass på konditionsmaskiner som löpband, crosstrainer eller roddmaskin och nu börjar jag bli less på detta. Har du några bra tips på uppvärmningar? Tex inför ett rygg/triceps pass? Kram!

  Jenny 2013-01-06 23:12:00
  Svara
 • Om man vill komma ner i spagat och splitt på så snabb tid som möjligt hur många gånger i veckan måste jag då stretcha? Jag har 14 cm kvar i spagat och typ 25 i splitt, hur lång tid tror du att det skulle ta ungefär att komma ner i spagat om jag stretchar varje dag? Och hur lång tid skulle splitt ta? På ett ungefär alltså. Och kan du ge tips på vilka övningar man kan köra för att bli vig? Förutom höftböjarstretchen, luta sig framåt för baksida lår och dom vanliga, finns det fler som är mer effektiva? Förut kunde jag i princip gå ner i spagat, hade bara några få cm kvar. Men trots det så var mina rondékickar inte alls fina, jag får inte upp benet alls högt och jag tar verkligen i! Så hur ska man göra för fina rondékickar? Och när jag gör sparkar så böjer jag lite på ryggen och böjer ganska mycket på ståbenet. Vad gör man åt det? Har försökt att öva massor med rakt ben och rygg men då sparkar jag bara 90 grader och även fast jag övat endel så sparkar jag inte något högre!:(
  Och kanske det allra viktigaste egentligen, hur uppvärmd måste man vara för att kunna stretcha hårt? Jag vill kunna sitta och stretcha hemma men hur ska man värma upp på rummet liksom? Så vill väldigt gärna ha tips på en bra och ordentlig uppvärmning som gör att man inte sträcker sig!
  Kraaaaaam på dig Ida 🙂

  Felicia 2013-01-06 23:09:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag är 161 cm och väger
  60 kg. För 1 ½ år sedan vägde jag 53 kg. På något lustigt sätt har jag
  gått upp i vikt och jag tror att det är i samband med p-piller. Men
  hursomhelst så har jag provat olika sorter och jag går inte ner i vikt,
  jag känner mig väldigt svullen i kroppen. Jag är inte speciellt
  ”dallrig” utan bara uppblåst, speciellt på låren och magen. Jag skulle
  vilja gå ner till min tidigare vikt, alltså 53 kg. Helst innan maj så
  jag kommer i min balklänning som jag har köpt och som jag just nu inte
  kommer i (paniiik) . Hur
  många gånger i veckan behöver jag träna ungefär? Och vilken sorts
  träning bör jag lägga krut på? Jag har astma och därför hatar jag att
  springa, men kan jag nå mitt mål genom powerwalks? Jag tränar disco en
  gång i veckan och jazz/balett en gång i veckan. Och hur nyttigt ska jag
  äta ungefär? Måste jag äta lika nyttigt som du gör, eller kan jag äta ”vanlig mat” som typ som köttfärssås och spaghetti (fullkorn såklart) och
  så åtminstone några gånger i veckan? Och får jag äta lite godis och chips på fredagen eller är det helt
  uteslutet, och om jag får det vad innebär isåfall lite? Jag vore så
  himla tacksam om du ville svara på detta! Jag har så mycket frågor om
  detta och jag vet ingen annan jag ska ställa dem till. Om du svarar så
  ska det bli mitt nyårslöfte att nå min idealvikt!

  Felicia 2013-01-06 23:02:00
  Svara
 • Hur ser en dag ungefär ut för dig? (en dag med jobb och träning). exempelvis om du cyklar/går/tar buss till dit du ska osv. Hur mycket du rör dig alltså!:)

  Ida 2013-01-06 23:01:00
  Svara
 • Fler cirkeltränings-filmer så man ser hur övningarna ska utföras! Den som var veckans utmaning för ett tag sedan är perfekt, bra inspo när man kör fast själv. Jag skulle också vilja få se ett klipp med ryggövningar, som kompenserar videon med de tre magövningarna (också gammal utmaning). Lite höga förväntningar med videos/filmer med små mini ”pass” som man kan lägga till i sin träning är SÅ bra! Och kul!!!!

  Ska förresten också ta bort gluten och laktos framöver, har alltid haft problemet magen men inte så farligt fast det är jobbigt att alltid vara svullen.. Vore kanon om du fortsatt tipsa och lägga upp recept! Är demi-vegetarian (äter ägg, fisk, mejeri) så det kommer bli tufft att få i sig protein, hur tänker du kring laktosfri kvarg/keso?

  Bästa bloggen alla gånger! Kram <3

  T Ohrman 2013-01-06 22:17:00
  Svara
 • Hej! Jag har gått ner i vikt, men för mycket! Nu behöver jag komma upp igen och undrar om du kan ge förslag på vad man kan äta och så för att göra det hälsosamt? Typ förslag på hur mat under en dag kan se ut.

  Sen undrar jag om du anser att frukt är nyttigt? Eller innehåller det för mycket socker eller så och ifall att du tycker det är nyttigt, hur mycket/ofta bör man äta det?

  Varför är pizza så onyttigt? Dom flesta kallar det ju skräpmat, men det är ju bara bröd med tillbehör eller, borde det inte tvärtom vara nyttigt?

  Är Thaimat, Kinamat och så från restauranger nyttigt, isåfall vad är nyttigt typ något speciellt som inte är nyttigt? Har hört att det innehåller mycket socker och sånt, sen förstår jag själv att friterat inte är nyttigt.

  Kan du inte skriva hur ett styrketräningspass för alla möjliga muskler kan se ut? Ett pass man kan göra hemma med hjälp av hantlar.

  Tack för grym blogg :D.

  Ebba 2013-01-06 22:11:00
  Svara
 • Vad var det som fick dig att börja träna och hur gammal var du när du började träna?
  Och när börjar du med Beach 2013? 🙂

  jjennaa.blogg.se 2013-01-06 22:06:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag lider av bulimi men håller på att bli bättre och hetsäter och kompenserar kanske bara en gång i månaden ( jämfört med 4 ggr i veckan innan). Nu vill jag gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, men det går inte framåt alls. Jag tränar ganska mycket, kanske 8-9 timmar i veckan men en vilodag, varierar kondition och styrka, ca 50-50. Jag äter rätt, ca 1200-300 kcal per dag men räknar inte så mycket, mycket protein (mellan 90-130 g), nyttiga fetter, bara kolhydrater som grönsaker, liiiite frukt, havregrynsgröt och grovt knäckebröd. Unnar mig något gott högst en gång i veckan. Jag är 17 år, 174 cm lång och väger ca 64 kg. Jag vet att man inte ska kolla på vågen så mycket när man styrketränar men inte ens måtten blir mindre, det enda jag märker är att jag kan lyfta tyngre vikter. Jag har försökt gå ner i vikt den hälsosamma vägen nu i ca 4 månader men inget händer, börjar tappa motivationen, förstår inte vad jag gör fel, det känns som att jag kommer gå tillbaka till min ätstörning om inte något händer snart. Jag vill så gärna väga under 60.. Har inte råd med pt och matrådgivning och sånt, men tänkte att du kunde ge något tips! Kram

  Anonym 2013-01-06 21:24:00
  Svara
 • Hej! Jag har två frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på.. 🙂
  Väldigt ofta när jag kör konditionsträning (speciellt löpning) så får ja så otroligt ont i magen! Och det leder till att jag måste avsluta min träning.. Vet du vad felet kan vara? Jag äter en nyttig kost och är inte allergisk mot något som jag vet iallafall, så kan det ha något med maten att göra?

  Jag har också börjat träna väldigt ofta och hårt de senaste månaderna och det har lett till att jag knappt har någon mens, ibland ingenting alls. Är det normalt att den upphör när man tränar ofta, och borde man kolla upp det?

  Tacksam för svar och tack för din underbara blogg Ida, du är väldigt inspirerande! 🙂

  Angelika Winther 2013-01-06 20:59:00
  Svara
 • Är du för eller emot proteinshakes t.ex. whey 80?

  Hanna K 2013-01-06 20:58:00
  Svara
 • Hej, jag är väldigt kräsen när det gäller mat och behöver frukosttips! Jag tycker inte om kesella, fil, yoghurt eller liknande och inga bär heller. Jag vill äta en god, nyttig, mättande frukost helst utan kolhydrater. Just nu gör jag havregrynsgröt eller äter knäckebröd med gurka och kalkon, dvs inte någon frukost utan kolhydrater.. Har du några tips på en frukost jag skulle kunna äta? Det jag själv har som exempel skulle vara omelett eller stekt ägg (tycker inte om kokta ägg), dock jobbigt med disken som jag sällan hinner med och inte så varierande och ibland inte tillräckligt. Tacksam för svar! Kram!

  Johanna 2013-01-06 20:54:00
  Svara
 • Hej Ida! 

  Jag undrar bara hur viktigt det är att tänka på mängden mat när man äter nyttigt? Jag är gaaalen i mat, men har under den senaste tiden börjat äta nyttigare, men eftersom att jag älskar i princip all mat får inte det mig att äta mindre. Så hur viktigt är det att tänka på mängden när man redan äter nyttigt, t.ex. sallad? Måste man tänka på att bara äta sig mätt och inte proppmätt när man äter lättare mat? Krånglig fråga, men tacksam för svar! Tack för din inspirerande blogg <3

  Micha 2013-01-06 20:42:00
  Svara
 • Jag har en fråga angående mat. Om vi säger att man ska äta 2000 kalorier per dag, spelar det då någon roll vilken typ av kalorier det är? Om jag äter 2000 onyttiga eller nyttiga kalorier , blir d3t någon skillnad viktmässigt? Lite rörigt fråga men jag hoppas du förstår 🙂

  ronja 2013-01-06 20:26:00
  Svara
 • Hej Ida!  Har nyligen hittat din blogg och älskar den. Letat efter en träningsblogg som samtidigt är glamorös och rolig:-) 
  Jag har en fråga: Vad tycker du om detox?? Någon kur du kan rekommendera?
  Förra våren tränade jag mycket och mådde toppen sen blev jag sjuk när hösten kom och har opererats för ett tag sen. Den ”sjukdomsperiod” har tagit hårt på mig, har järnbrist och vitaminbrist och känner mig så jäkla hängig samtidigt som jag är aspepp på att komma igång igen med träning och känna mig stark. Jag har även mycket problem med magen och har en hög grad av IBS. Tänkte att en detox kanske kunde vara bra och rensa ut allt slagg osv?? Jag vill dock inte tappa ännu mer muskler, har redan gjort det under sjukdomsperioden (är 1.75 lång och väger 58kg) Vill ha en stark och frisk kropp!
  Keep up the good work! //Anna

  Anna 2013-01-06 19:34:00
  Svara
 • ge övningar för att på enklast/smidigast/snabbast/hälsosammast kunna gå ner i spagat. Stretchövningar tack? och hur lång tid CIRKA skulle det ta innan man klarade det? Säkerligen olika, men vad skulle du gissa på?

  Anna 2013-01-06 19:24:00
  Svara
 • Hej har börjat följa din blogg nyligen och tycker verkligen att den är jätte bra, den är verkligen än stor insperationskälla.   Jag har tränat fotboll hela mitt liv men har nu börjat gymmat och är lite grön på området så min fråga är har du några bra tips på rumpövningar?
   
  Sen undrar jag vad du tycker om GI- metoden, tycker du den är bra eller dålig? 
  har du något bra tipsp på frukost om man inte kan äta gröt?

  Tack på förhand

  Stina Frankesson 2013-01-06 19:13:00
  Svara
 • Kan du skriva lite om deffning? skule verkligen vilja börja deffa nån månad för att få bort de mesta av fettet så mina muskler syns mer 🙂

  Hanna 2013-01-06 19:06:00
  Svara
 • Jag har hört att kroppen vänjer sig vid en viss träning om man inte varierar sig. Och jag har nu tränat på gym regelbundet i 1 år ungefär, och jag kanske inte kör så enormt varierat när jag tränar. jag kör samma övningar, men ökar vikten. förlorar jag på det? hjälper inte den träningen något numera? jag hoppas att du förstår vad jag menar.

  jennifer 2013-01-06 18:55:00
  Svara
 • tips på övningar för rumpan som man kan göra hemma skulle va grymt!:D

  emma 2013-01-06 18:44:00
  Svara
 • Hej! Vad är det för konstig metall-aktig smak man kan få i munnen efter att ha tränat, känns också i näsan, men är inte blodsmak? Jag tränar inte så hårt ändå…

  Viv 2013-01-06 18:42:00
  Svara
 • Hej Ida! Du driver en sjukt grym och inspirerande blogg som jag rent ut sagt är beroende av! Jag älskar träning och är väldigt intresserad av kost och vad den gör med kroppen. Jag tränar regelbundet men nu vill jag bygga mer muskler! Har du något tips på hur jag ska lägga upp min träning och kost, vet att jag ska äta mycket protein, men hur är det egentligen med kolhydrater? 

  Återigen stort tack för en grym blogg, den har hjälpt mig att hitta ny inspiration och nytt tagg för muskler! 😀 

  Johanna 2013-01-06 18:33:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga åt dig, angående kolhydrater. Jag äter middag ca. 15.30 och tränar 18.00 i och med att jag jobbar på dagarna. Bör jag fortfarande hoppa över kolhydraterna (tex pasta och bröd) till middag eller bör jag äta det, med tanke på att jag ska träna ca. 2,5 h efter middagen? Mitt mål är inte att gå ner i vikt utan att minska fettet på kroppen och fettprocenten och få mer synliga muskler. Tack för världens bästa blogg!

  Emelie 2013-01-06 18:26:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar lite över hur man bokar dig som sin personliga tränare? Går det och isof hur?
  Sen har jag planer på att gå en PT utbildning. Jag undrar lite över hur pass erfaren man bör vara för att klara av själva utbildningen? Jag har idrottat, spelat fotboll, dansat osv. hela mitt liv, alltid varit aktiv. Sen de två senaste åren har jag gymmat kontinuerligt, men på senaste tiden börja ta det mer seriöst. Skulle det räcka som bra förkunskaper?
  Tack för en sjukt inspirerande blogg!

  Else Linn B 2013-01-06 18:24:00
  Svara
 • Jag blir förvirrad angående frukt. Jag äter frukt som mellanmål eller när jag känner sug efter något om kvällen. Är det osunt med detta fruktsocker när jag försöker få ner fettprocent? (äter totalt 2-3 frukter om dagen) Såg att C. Gynning hade uteslutit all frukt under sin ”satsning” då det innehöll för mycket socker. Tack för en peppande blogg!

  Linda 2013-01-06 18:15:00
  Svara
 • Hej!! Jag undrar om du skulle linne lägga upp några övningar för rumpan och innersidan av benen??
  Och också tips på snacks till ex. En fredagskväll…
  Frukosttips som inte är gröt eller omelett( då jag inte blir mätt…). Tack för all inspiration du ger/ har gett mig!!

  Sara 2013-01-06 18:11:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag sitter stilla väldigt mycket i och med att jag pluggar och har ett ”skrivbordsjobb”, vilket har lett till att jag har fått problem med ena axeln. Så tänkte höra efter om du har tips på några träningsformer man kan göra ändå? Jogga funkar helt okej några kilometer, men sen blir kroppen spänd och då gör det ont…
  Yoga funkar också okej men till exempel stående hund gör ont efter en stund. 

  Sofie 2013-01-06 18:01:00
  Svara
 • är vanligt jordnötssmör onyttigt? 🙂

  Frida 2013-01-06 17:59:00
  Svara
 • Hej Ida! Du inspirerar mig varje dag att leva ett hälsosamt liv, som i mitt fall innebär att gå upp i vikt. Olivolja har jag hört är väldigt nyttigt och det innehåller mycket kalorier. Vilket är väldigt bra för mig. Men hur ska jag få in det i min kost?
  (Har provat att dricka det som det är i ren desperation för att gå upp. Men det var absolut inte gott! Haha)

  Sara 2013-01-06 17:56:00
  Svara
 • Hej Ida! Tycker att det är så himla roligt att läsa din blogg, och du är en riktigt stor inspiration! Jag försöker gå ner några onödiga extra-kilon i vikt, samt bli starkare och friskare! Jag äter redan ganska nyttigt, har dragit ner på de flesta kolhydrater(bröd, pasta, potatis) och tränar ca 4-5 gånger i veckan! Mina frågor är om det är bra att äta bröd gjort på dinkel, eller om jag ska skippa det också?
  En annan fråga är om det är ett bra mellis att äta kesoplättar med fiberhusk och ägg med lite naturell kesella och bär till?
  Har du några fler tips som gör att jag kan må bättre, och se bättre ut?
  tack för dina fina blogg! kram

  Vanja 2013-01-06 17:35:00
  Svara
 • Jag har två små frågor.

  1, Jag har ju hört att man ska äta ofta men lite. Men vad är ”lite” egentligen?
  2, Varför ska man inte äta mejeriprodukter? Vad händer med kroppen?Tack i förhand 🙂

  kajsa 2013-01-06 17:07:00
  Svara
 • jag har några extra kilon som jag vill bli av med. försöker att både promenera/jogga och äta nyttigare, åt godis eller skräpmat nästan varje dag tidigare. men jag tkr det är tufft med två såpass stora förändringar men försöker verkligen att lära mej båda. undrar dock lite just när man försöker gå ner i vikt vilket som man ska fokusera mest på, en bra kost eller träning?

  angelica 2013-01-06 16:50:00
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra blog, gillar särskilt alla träningstips, väldigt peppande 🙂
  Jag undrar om du tänker någonting på hur kasst det är för miljön att äta kött/fågel/fisk? Hur haven utfiskas eller hur djuren har det när de föds upp? vad har du för syn på den typen av frågor och är det något du tänker på när du väljer vad du ska köpa? Och så undrar jag hur mycket ekologiska produkter du köper och hur du tänker kring det?

  Martina 2013-01-06 16:40:00
  Svara
 • Om jag ska köra plankan varje dag i 3-4 min, hur ska jag dela upp det? Tre min i ett svep, 2×2 eller en minut i taget? Vilket är bäst enligt dig? Kram

  Alice 2013-01-06 16:38:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Med årsskiftet har tankar på eventuella resor år 2013 börjat dyka upp i hjärnan, och som dansintresserad har jag försökt söka efter olika dansstudior utomlands där man skulle kunna åka och dansa en/två veckor. Förra året fick jag prova på BDC och Steps i NYC, vilket var underbart! Vill däremot inte hamna på ett och samma ställe för bekvämlighetens skull, så undrar om du har några tips på dansställen utomlands? 

  Tack för en fantastisk blogg!

  Ida L 2013-01-06 16:13:00
  Svara
 • Har du dansat med tåspetsskor? Har du några allmänna tips?
  Jag har precis börjat testa lite med tåspets, men nästan varje gång jag gör relevés och elevés knakar det i min fotled… Eller ankeln eller vad det heter haha. Det gör inte ont direkt, men det låter ju inte så trevligt. Vet inte om du har något svar på det, men man kan ju alltid fråga! Dessutom undrar jag om du har några övningar som man kan göra för att förbereda fötterna, benen osv för tåspets?!

  Hedvig 2013-01-06 15:38:00
  Svara
 • Hej ida!
  Jag undrar om styrketräning kombinerat med konditionsträning är bra i fall jag vill se mer slimmad ut samt synligare muskler? Är lång och smal, men musklerna syns inte trots detta. Visserligen har de börjat komma fram nu sedan jag började träna mer styrka, vilket är för ca 2 månader sen… jag känner ju att jag blivit starkare då jag hela tiden höjer vikterna, men det syns ju ingenting… vad gör jag för fel? 🙁
  Kram!

  Saga 2013-01-06 15:27:00
  Svara
 • Hej Ida 🙂
  Jag är disco dansare och vill få upp min kondition till en bättre och högre nivå nu till det nya året då det kommer ett antal viktiga tävlingar. Min disco termin börjar inte förrän om en månad ungefär och jag undrar hur jag snabbt kan få upp min kondition på en bra nivå? Jag har inget tillgång till gym så istället springer jag mycket utomhus. Jag vet att intervaller är bra men hur ska jag göra dom i min löparrunda? Eller finns det andra alternativ?
  Och sen sist men inte minst så undrar jag hur jag kan utnyttja mina ”fria disco lektioner” till fullo? (dvs. De timmarna vi har salen för oss själva utan lärare)
  Skulle vara jätte tacksam för svar! P.s jätte bra och inspirerande blogg 🙂 <3

  Caligola9612 2013-01-06 15:23:00
  Svara
 • Vilken puls ska man ha för konditionsträning respektive fettförbränning? 🙂

  Ida Wass 2013-01-06 15:22:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har ett problem som för mig är är väldigt stort. Jag är helt sjukt sockerberoende men vill mer än någonting annat bli av med det (min stora last är choklad). När jag faller för frestelsen och tar en bit så ser jag hela dagen som förstörd och äter mer. Jag försöker även hålla mig borta från bröd men det är exakt samma problem som med sockret att om jag äter en bit så tar jag fler för då spelar det ju ingen roll längre. Hur ska jag ta mig ur den här onda cirkeln?

  Kram Fanny

  Fanny_kyro 2013-01-06 15:09:00
  Svara
 • Hej! Jag har svårt att hitta mellanmål före och efter träning då jag inte gillar bananer inte ens i smoothies. Vad kan jag istället ha i min smoothie för att göra den mer ”matig”? Jag tränar ca1-1,5 h varannan dag varierat både styrka och kondition.

  Tack för hjälpen! / Cilla

  Cilla 2013-01-06 14:52:00
  Svara
 • Är honung ett nyttigare alternativ till socker?
  Hur blir man av med celluliter och vad är det egentligen? 

  Tilda 2013-01-06 14:25:00
  Svara
 • Hej Ida 🙂 tack för din super inspirerande blogg!
  Jag undrar vad du har för tips när man är förkyld? Känns som att man blir förkyld nästan hela tiden på vintern (iaf jag). Har du några bra tips för att bli av med den snabbare och något tips för att undvika att bli förkyld? Jag äter en väldigt varierad kost. Och så tränar jag regelbundet när jag inte är förkyld såklart. Äter även extra d-vitamin 🙂 kramar från Linn

  Linn Stensson 2013-01-06 14:22:00
  Svara
 • Hur lång tid tar det innan man får sånna här armar (som Angelica Bengtsson)?
  http://klara.shapemeup.se/files/2012/06/angelicabengtsson500.jpg
  http://felicitasetamor.files.wordpress.com/2012/05/angelica_bengtsson_se_stavhopp_poster.jpg

  * Hur ska man träna? (hur ofta, vilka övningar, hur tungt, hur många reps, hur länge osv.)
  * Behöver man proteintillskott?

  Jag har bra grundförutsättningar skulle jag säga, blandtränar 4-6 ggr/v och ser ut ungefär som dig i kroppen.

  Är förövrigt ny läsare och älskar din blogg! 🙂 Ha det bra!

  Antonia 2013-01-06 14:16:00
  Svara
 • Hej Ida,
  Jag flyttar till Stockholm om mindre än två veckor från att ha bott i Skåne i nästan tre år och undrar om du kan tipsa om något bra gym (helst studentvänliga priser och gärna ska de ha grupp pass) ser gärna tips på bra lunchställen 🙂 Tack!

  Arwen 2013-01-06 14:11:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar om du har några bra tips på alternativ kost och hur man får i sig tillräckligt med protein när man undviker mjölk och gluten. Testar själv att utesluta detta ur min kost under en tid då jag har en mycket bråkig mage. Har använt hampaprotein men det är riktigt motbjudande och ägg äter jag ett antal om dagen.
  Tänkte se hur du har löst detta ”problem” då keso, kvarg, yoghurt etc går bort som proteinkällor
  Tack för Hjälpen!

  Ida 2013-01-06 13:33:00
  Svara
 • Hej Ida,
  Vill först bara säga att din blogg är otroligt fin och inspirerande!
  Jag har en fråga om va som är bra att äta efter ett styrkepass för att träningen ska ge så bra resultat som möjligt. Jag undrar om det är bra att hålla på med massa proteinoulver, eller kan man/ finns det bra mat som innehåller mycket protein som är bra att äta efter/ före träning? Och när är det viktigast att äta, innan eller efter träning eller ska man göra både och?

  Tack för en otroligt bra blogg, Kram
  Clara!

  Clara Snowstar 2013-01-06 13:29:00
  Svara
 • Hej! Jag vill gärna ha tips på vad jag kan ha till och hur jag kan krydda havregrynsgröten gott! 

  Olivia_kajsa_nicolina 2013-01-06 13:28:00
  Svara
 • Hej jag har lite frågor
  1.Hur tränar man spänst?2.Min mage svullnar upp på vardagarna och går oftast ner på helgerna och jag har ingen aningen om vad detta beror på.. hjälp? :)3.Hur ska man göra för att inte vara nervös/prestera på topp på tävlingar? Tänker på att du har dansat oså (:

  Julia 2013-01-06 13:23:00
  Svara
 • Hej! Blev överlycklig när jag hittade en träningsblogg som drivs av en riktig kämpe! Jag kommer definitivt fortsätta att läsa den! Min fråga är kanske lite annorlunda.. Jag är snart 19 år och tränar mest löpning varvat med aerobic i gång/vecka och så lite olika styrkeövningar utöver det. Jag har aldrig gått på gym eller så, men tanken har funnits där många gånger! Jag löptränar i snitt 5 ggr/vecka (ca 6-7 km/gång kanske?) och sen lite varierande styrkeövningar efter det. Men nu till poängen, jag har en väldigt orolig mamma som ogillar att jag tränar och jag får typ smyga med att träna! Hur ska jag göra för att få henne att fatta att det är BRA att träna och inte dåligt, som hon tror att det är för MIG. Jag äter bra och är mycket intresserad av både kost, träning och hälsa. Jag får dåligt samvete när jag tränar för att hon blir arg, men jag mår ännu sämre när jag inte tränar..

  Och en sak till.. Jag har tröttnat på att göra sit-ups, push-ups, upphopp osv, jag behöver variation men jag vet inte hur? Detsamma gäller löpträningen, känner redan att mina knän inte kommer hålla för det, dessutom är det mycket roligare och bättre för kroppen med varierande träning. (Finns inte så mycket träningsställen runt omkring där jag bor heller…)

  Maja 2013-01-06 13:16:00
  Svara
 • Hejsan! Hur mycket betyder kosten tillsammans med träningen? För jag tränar bra nästan 5-8 pass i veckan men jag äter inte lika bra… På helgerna och speciellt nu på lovet blir det mycket godis!! Ska man aldrig äta godis eller kan man göra det någon enstaka grej i veckan och vad kan man äta istället för godis? 🙂

  Felicia 2013-01-06 13:13:00
  Svara
 • Hej Ida 🙂 
  Det här är ingen träning/stretch/kost fråga men jag behöver lite tips: 
  Hur ska jag som flickvän vara romantisk? Blommor känns ju inte helt hundra att satsa på… Kan väl lägga till att min budjet är ganska tight så en spa-weekend är lite over the top. 
  Tacksam för svar, kram  

  Cornelia 2013-01-06 13:10:00
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur man ska lägga upp ett träningsschema med både styrka och kondition. Jag har tränat lite mer regelbundet i ungefär ett år. Är naturligt smaltjock men vill bli tajtare utan att minska kroppshyddan så mycket, det vill säga ersätta fettet med muskler. Är lite rädd för att få in för mycket kondition då jag har lätt att rasa i vikt. Får ganska mycket vardagsmotion då jag går och cyklar överallt jag ska.
  Jag tränar tre-fyra gånger i veckan nu, brukar köra 60 min styrka och sedan 30 min kondition direkt efteråt. Min styrketräning brukar jag bara dela upp i över- och underkropp och tränar mest i maskiner. Konditionen är framför allt på löpband – jogga i intervaller eller powerwalka med rejäl lutning på bandet.
  Mina frågor – Vad tycker du om det upplägget? Var anser du att jag bör lägga konditionsträningen, i samband med ett styrkepass eller ta det separat? Har också funderat på att begränsa konditionsträningen till bara överkroppspassen, vad tror du om det? Något annat jag bör tänka på med mina förutsättningar och mål? Tacksam för svar!

  Alexandra 2013-01-06 13:08:00
  Svara
 • Hej jag undrar hur man ska få kroppen mer ”fit/tight” och hur man ska göra för att få bort de irriterande kärlekshandtagen och fettet på nederdelen av magen. Väldigt bra och motivernade blogg!

  emma 2013-01-06 13:06:00
  Svara
 • Jag har en låg fettprocent på kroppen, men ändå är min mage väldigt uppsväld. Nedre mage putar ut fastän jag nästan har synliga magmuskler. Kan det vara så jag är allergisk mot gluten eller mjölk?

  Linda 2013-01-06 13:04:00
  Svara
 • Hej! Jag är en tjej som är 171 cm lång och väger 65 kg + tränar 6 ggr i veckan. Hur ska jag göra för att gå ner i vikt? (Äter även hälsosamt och mycket varierad kost.)

  Anna 2013-01-06 13:03:00
  Svara
 • Hej! Jag undrar om detta upplägg på träning är någorlunda okej: först ca 25-30 min kondition, 5 min mage, 
  5 min ben, 5 min arm, 5 min rumpa och sedan ca 15 min stretch.Denna träning tar ca 1 h och jag brukar oftast inte hinna mer eftersom jag har så mycket att göra. Är det effektiv träning eller tycker du jag ska ändra på något? Jag dansar även ca 3 ggr i veckan + gym och simning någon gång i veckan. Bra?  KRAM!

  Anna 2013-01-06 13:00:00
  Svara
 • Goddagens! Tack för en grymt inspirerande blogg, följt dig hur länge som helst! Jag har en fråga om deff. Jag vill vara deffad till sommaren, tänkte börja redan nu så jag kommer få det resultat jag vill ha med all säkerhet.
  Då har jag tänkt lägga fokus på Bikram Yoga klasser, när isen är borta löpträna och sen köra styrka hemma med hantlar. Överväger att köpa gymkort, men bikram känns som att det är sjukt bra träning, vad tror du kommer gynna mest förbrännings och muskel mässigt? Vad har du för tankar om bikram yoga?

  Trogen följare 2013-01-06 12:51:00
  Svara
 • hej! har sett att du skrivit om bla nötter att de är väldigt kaloririka på liten ”yta”! Är nötter och sådant liknande inte bra och äta då så väldigt mycket av, om man försöker tappa dem där sista kilona? 😉 har också hört att nötter är väldigt nyttiga, och innehåller mycket protein? Så, vad tycker dem om nötter?

  Gäst 2013-01-06 12:49:00
  Svara
 • Hej Ida. Min familj äter ingen bra mat, så numera försöker jag göra egen middag, men det tar sig sin lilla tid, vilket jag inte alltid har då jag har träningar (innebandy), och numera försöker göra extra träningar plus att jag går en väldigt krävande linje på gymnasiet med hur mycket plugg som helst, nästan så att jag knappt hinner träna överhuvudtaget, och då har jag garanterat inte tid för maten. Så jag förlorar alltså på maten, vet du några rätter som går snabbt att göra? Helst på max 20 minuter. Jag har försökt att göra sallad till kyckling, lax osv, men tillslut tröttnar mat på det också. Hjälp mig! 

  Har du något tips på hur man kan motstå att köpa de där McChicken Nuggets menyerna och den där godispåsen som kompisen gör? Vad kan man göra istället för att inte vara den där ”partypopern” och inte äta på McDonalds? Jag tänker alltid innan ”det är lugnt, jag kan motstå LÄTT”. Men när jag väl är där är det ”Nja så farligt och så mycket kan det inte påverka min kropp”. Men så fort jag ätit upp, får jag ångest över att jag ger med mig för lätt och stoppar i mig det. Grejen är jag tycker att man får unna sig lite saker, visst jag älskar godis och kommer aldrig sluta, men jag vill ha det en gång i veckan och det är också en anledning till att jag tappar. Äter dylikt 2-3 gånger i veckan….

  Sofia 2013-01-06 12:46:00
  Svara
 • Hej! Härligt med en frågestund, din blogg är så inspirerande! 🙂 Så till frågan; vad anser du om koffein före träning som fettförbränningsmetod?

  Tack för svar, ha det bra!

  Viv 2013-01-06 12:44:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag är en väldigt aktiv tjej. Tränar fotboll 4 gånger i veckan och resterande tre dagar så tränar jag på gymmet. Försöker äta nyttigt på vardagar men jag älskar sötsaker och chips osv. Nu till min fråga. Om jag äter nyttigt alla dagar i veckan förutom på fredag och lördag då jag unnar mig riktigt ordentligt hur påverkar det min träning och mina mål?
  Mitt mål är att bli smalare, så mer framhävande muskler osv. Är 172 cm lång och väger 53 kg.

  Gottegrisen 2013-01-06 13:40:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag brukar käka kvarg efter träningen men undrar vilken du tycker är bäst? Jag brukar äta Arlas kesella eller ICAs egna kvarg. Tycker bästa om ICAs för den är inte så tjock och smakar bättre.

  Kram!

  Johanna 2013-01-06 13:39:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag är ingen direkt ”smal” tjej med platt mage och allt som hör till, men jag har mer kurvor och tycker faktiskt väldigt mycket om dem. Det ända är att jag skulle vilja ha en mer ”muskulös” kropp, eller iallafall fast. En kropp som ser hälsosam ut, för det är ju det snyggaste som finns. Jag skulle vilja nå det målet i juni, det vill säga om 6 månader. Är det möjligt? Och är det möjligt med en inte för extrem träning, det vill säga en som går att leva med och är rolig? 
  Tack på förhand och din blogg och dina råd är grymma! fortsätt!

  Marine 2013-01-06 13:36:00
  Svara
 • Hej! Jag fick en slags sträckning i baksida lår för ca 7-8veckor sen, en massör bekräftade att det var en slags sträckning/blödning i muskeln men att det inte var något allvarligt. det gör fortfarande lite ont dock. Skulle du säga att det är okej att strecha iaf?

  Ellen 2013-01-06 13:35:00
  Svara
 • Min familj äter inte så bra mat, så nu har jag försökt att börja göra middagar själv, problemet är bara att jag har träningar (innebandy) och plugg efter så maten måste gå snabbt att göra, och jag har helt ärlig inga ideer vad jag kan äta längre då jag har tröttnat på allt annat. Har du tips på maträtter? Tack på förhand!

  Sofiawestborg 2013-01-06 13:34:00
  Svara
 • Hej Ida 🙂 älskar din blogg och all inspiration du ger. Du är grym!!
  Vet att du inte tycker om Body pump men vad tycker du om Lesmills Sh’Bam och Cxworx?
  Tänkte också passa på att fråga vilken övning/träning som är bäst om man vill bli av med kärlekshandtagen? Vet att man inte kan punktförbränna fett så what to do?

  Liza 2013-01-06 13:15:00
  Svara
 • Hej,
  Jag har stukat min fot ganska rejält för ca en vecka sen. Den är fortfarande svullen och jag undrar hur och vad jag kan träna medan den läker? Hur mycket kan jag belasta foten med promenader osv? Finna det några bra övningar som jag kan göra för att hålla igång min träning? Tack för en toppenblogg!
  Kram

  Sofia Henryson 2013-01-06 13:10:00
  Svara
 • Hej! Tack för peppigaste bloggen!
  Jag har tränat väldigt bra under hösten ( för att vara mig) men känner att ätit väldigt dåligt under tre veckor under jul.
  Jag har tänkt köra en veckas detox ( inga animaliska produkter, mjölkprodukter, vitt mjöl eller socker) och undrar om du har några tips på upplägg.
  Ska man köpa ett färdigt paket eller klarar man sig på att göra
  Egna soppor och smoothies?
  Supertacksam för tips!!!

  Malin 2013-01-06 13:10:00
  Svara
 • Hejsan!
  Jag undrar om fettförbränningspiller (tex heat från fitnessguru) kan hjälpa en att gå ner i vikt? Självklart kombinerat med träning och bra kost! Min fråga är alltså om dessa verkligen fungerar?

  Jennifer 2013-01-06 12:59:00
  Svara
 • Hesan ida. Måste förts och främst säga att jag älskar din blogg, så otroligt bra.
  Sen min fråga är. Jag vill gå ner i vikt och få bort hullet på magen, Hur ska man göra?har du några bra övningar eller något bra program på löpbandet man kan göra för att få bort detta.jag går och tränar på gymmet men känns som om det inte händer något. alla säger att man måste bränna fett innan man kan bygga muskler. hur ska man göra.

  Tacksam för svar 🙂

  Issa. 2013-01-06 12:58:00
  Svara
 • Hej Ida. Jag är hemskt ledsen men jag kommer ordbajsa en massa nu. Jag är en tjej på 17år som tränar varje dag. Jag tar aldrig en vilodag. Jag är rädd för att gå upp i vikt. Har varit överviktig. Jag har en ätstörning och får hjälp men vågar inte berätta för någon utanför min familj vad jag går igenom för att de kommer inte tro mig, är nämligen normalviktig. Jag vet bara inte hur jag ska göra med min träning. Vad jag än gör så händer det ingenting på min kropp, jag springer 60-90min på löpbandet varje dag på 10-10,5km i timmen plus att jag kör styrka ca 3-4 gånger i veckan. Jag bestämde mig för att testa att chocka min kropp igår. Jag åt 2500 kalorier (äter vanligtvis 1500-1700 kalorier) och hoppas på att det ska göra att jag går ner i vikt igen. Jag har legat på samma vikt i snart 6 månader, kommer det fungera tror du? Jag mår jättedåligt idag pga av hur mycket jag åt igår även om jag vet att det bara är nyttiga och bra kalorier jag stoppar i mig. Jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Är så himla rädd för mat i vanliga fall, är varje dag rädd för att äta för mycket, vill inte tappa kontrollen igen och bli överviktig. Jag vet att mat är näring och att jag behöver det och jag vet att jag ska låta min kropp vila men jag-vågar-verkligen-inte släppa taget av min kontroll över exakt allt. Jag vill bara bryta ihop varje dag. Jag går ju och får hjälp men jag känner inte att det hjälper alls. Jag går dit och de berättar allt jag redan vet om kost och träning och jag sitter bara där och låtsas som om jag blir bättre men det är inte det att jag inte vet hur jag ska äta och träna utan jag KAN bara inte släppa kontrollen, jag vet inte hur man blir av med det? Får bara ångest. Jag har förlorat nästan alla mina vänner (har ca 2 stycken kvar som jag knappt träffar) för jag klarar inte av att vara glad och social längre. Jag vill ta livet av mig men jag vågar inte göra det heller för jag är rädd för att misslyckas, jag vill ändra min tillställning till livet, vill vara mer som du. Positiv, inspirerande och fin. Ida jag vet inte vad jag ska göra längre? Jag vet inte hur jag ska ändra på mitt liv? Jag vänder mig till dig för att du är den person jag ser upp till så himla mycket men aldrig vågar skriva till i vanliga fall för jag är rädd att jag ska förstöra din dag med till exempel en sådan negativ kommentar angående livet som denna. Därför är jag hemskt ledsen om jag gör det idag men jag tar chansen att skriva till dig. Skulle vara så himla tacksam för svar<3

  Villvaraanonym 2013-01-06 12:56:00
  Svara
 • Hej! Jag går Estet dans på gymnasiet och har kämpat länge med att bli vigare och även få en bättre utårvridning. Jag har kommit en bra bit på vägen men är inte riktigt nöjd än. Tycker du att man ska sätta ihop ett litet program med olika övningar och följa de varje dag? Får man bäst resultat om man stretchar varm eller kall? Och hur gör man för att behålla sin vighet? Tack för en toppenbra blogg! 🙂 

  Lisa 2013-01-06 12:56:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag har alltid levt ett aktivt liv, cyklat och promenerat när jag ska någon stans och tränat ca 5 gånger i veckan. Nu för några veckor sedan drog jag av mitt korsband vilket blir en totaomställnig från mitt tidigare aktiva liv. De innebär ingen träning utan månader av bara rehab. Nu till
  Min fråga, hur lägger jag upp kost på bästa sätt för att tappa så lite som
  Möjligt? Är väldigt rädd för att gå upp i vikt då ja älskar mat men nu bara fått sitta stilla och hoppa på kryckor?!

  Frida 2013-01-06 11:41:00
  Svara
 • Hej! Jag vill verkligen sträva efter att få fram snygga magrutor och undrar om du kan visa bra magövningar för både sneda, raka och de inre magmusklerna? Tack på förhand <3

  paulina 2013-01-06 11:39:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag läser olika överallt, vissa säger att man kan bli av med fett och även bygga muskler samtidigt, och vissa säger att man inte kan. Så kan man verkligen bygga muskler samtidigt som man vill bli av med fett? Jag vill bygga rumpmuskler till sommaren men jag vill även bli av med fettet som är i vägen, hur ska jag göra?

  Angelika Winther 2013-01-06 12:38:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag skulle vilja ha fina slanka ben (men självklart muskler) men jag märker när jag kör tunga benpass att benen växer ganska mycket, och får muskler som bara står ut på sidan (förmodligen benets störta muskel, vet inte vad den heter) vilket är inte nått jag vill ha. Hur sjutton får man mer ”svarvade” ben istället för klumpiga muskliga ben som mina nu är..???

  Mvh Lotta

  Lotta 2013-01-06 12:36:00
  Svara
 • Skulle du kunna skriva hur en matdag ser ut för dig och även vilka aktiviteter du utför just den dagen du skriver om? Alltså vad du äter, vilka mängder det blir på ett ungefär, hur många mål samt hur länge du utför dessa aktiviteter. Vilket kaloriintag brukar du ligga på, tror du? Vilket kaloriintag på ett ungefär ska man ligga på om man rör sig lika mycket som dig ungefär? 
  Din blogg är helt AWESOME!

  Diana 2013-01-06 12:31:00
  Svara
 • Hur ska jag lägga upp träning och kost om jag vill bygga muskler och minska fettprocenten? Samt hur får jag fastare lår och rumpa? 🙂
  Tack för en superduper blogg 😀 Kram

  Emelie 2013-01-06 11:28:00
  Svara
 • Hej Ida! Mitt nyårslöfte var att gå ner 8 kg, har börjat väldigt bra. Ätiti nyttigt och lite mindre, motionerat och haft bra motivation. MEN, blev det utgång för att fira en kompis födelsedag igår. Väldigt kul, men på natten slinker det ner både pizza, korv och chips samt massa alkohol. Nu när jag vaknar på morgonen borde jag ju vara mätt efter all mat, men känner istället ett otroligt sug efter skräpmat och motivstionen tryter. Tips? 

  LX 2013-01-06 11:27:00
  Svara
 • Bästa tipset för att bli vig för kickar och splitt-hopp i disco-dans? Vilka muskler ska man fokusera på och hur länge ska man hålla stretchen? Är det nödvändigt med mer än 2 min per ben?

  Jess 2013-01-06 11:25:00
  Svara
 • Hej!
  Undrar om du vet någon superbra träning för baksida lår, precis under rumpan. Ända sedan jag kom in i puberteten (ca 7 år sedan) har jag haft en bula/fettvalk som går utåt. Tränar varierat och är ute och går några gånger varje dag, men det blir aldrig riktigt bra. Hoppas du vet något som kan hjälpa 🙂

  Antonia 2013-01-06 11:24:00
  Svara
 • Hej ida! Först så vill jag bara tacka dig för att du driver den här bloggen! Jag är snart 14 år och har sedan jag hittade din blogg följt den och verkligen hittat inspiration till att träna och äta rätt! Du är verkligen en stor förebild för mej!! Men nu till mina frågor!
  1. Jag är dansare och jag älskar att dansa, det är min sor passion i livet och det är det jag vill göra i framtiden, men jag vet inte riktigt vilken slags utbildning som är bäst… 2. Sedan så undrar jag vilken tränings form du tycker är bäst för att få six-pack till sommaren, skulle gärna vilja ha det men vet inte riktigt hur jag ska träna för att träna dom musklerna! Jag har börjat göra 100 sit ups varje dag men vet inte om det räcker. 

  3. jag skulle också vilja få bättre kondition och bara allmänt komma i bättre form varje vecka så dansar jag 4 ggr, går på gym 1 gång och springer (ca 4-5 km) 1 gång, räcker det? Jag äter också nyttigt och hälsosamt! 

  4. Och en sista fråga! Jag är 159 cm och väger 47 kg, mitt bmi ligger på 18,8 tror jag. Det är väll ganska bra, eller?
   
  Jag skulle vara såå tacksam för svar! 
  Kram! 

  Philippa 2013-01-06 11:22:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Tack för en inspirerande blogg – jag läser den dagligen för att inte tappa fokus!
  Jag har 10 kg kvar som jag kämpar med & har nu lagt upp ett kostschema på 1500 kalorier om dagen för att kicka igång lite. Skulle vilja lägga mig på 1200 men är det möjligt att träna bra på så lite? 1500 vet jag att jag klarar om jag äter BRA grejer…

  //Cecilia

  Cecilia Pedersen 2013-01-06 11:16:00 http://www.facebook.com/cecilia.pedersen.5
  Svara
 • Hej!
  Kan du tipsa om några nyttiga middagar som är både gluten och laktosfria?
  Varför föredrar du havremjölk före sojamjölk? Är det någon skillnad ur hälsosynpunkt?

  Olsson_julia 2013-01-06 11:14:00
  Svara
 • Äter du alltid kvällsmål? Är det nödvändigt? Vad ska man i sånt fall äta och när? Typ hur många timmar innan man går och lägger sig/hur många timmar efter middagen? 

  Sara 2013-01-06 11:09:00
  Svara
 • Vad kan jag göra för att förhindra problem med ljumskarna? 

  Kristin 2013-01-06 11:05:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind