Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND – HUR FÅR MAN PLATTARE MAGE? VARFÖR HAR JAG GÅTT UPP I VIKT? VARFÖR ÄR JAG ALLTID HUNGRIG?

Hej Ida! Jag skulle vilja ha en plattare mage. Hur ska jag få det? Jag vet att man inte kan punktförbränna så att man får en platt mage och jag vill heller inte bli så jättemycket smalare. Jag skulle också vilja ha lite mer muskler. Har du några tips på övningar jag kan göra hemma eller hur ska jag uppnå mina mål utan att behöva äta mindre?

SVAR: Hej tjejen! Jag förstår. Låter som du skulle behöva träna upp dina inre muskler i bålen. Pilates är en träningsform som är kanon för det. Gå på några pilatesass och få tips på övningar eller kolla youtube 🙂 Annars är plankan också en kanonbra övning för att stärka upp och tighta till bålmuskulaturen! Kör hårt!

Vad tycker du om Celcius? 🙂

SVAR: Har inte så stor erfarenhet av Cesius. Testade en gång förra veckan innan träning och jag blev piggare. Ska testa några mer gånger och återkomma med vad jag tycker.

Hej Ida! Tycker jättemycket om din blogg. Jag började en dansutbildning för några månader sen och dansar ca 20 timmar i veckan. Jag har inte vägt mig under hela tiden eftersom jag bor själv och inte äger någon våg, men när jag kom hem till mamma och pappa och vägde mig så hade jag gått upp tre kilo. Jag ser ingen större skillnad på min kropp och känner mig fin. Undrar bara vad som hänt? Jag äter inte så mycket mer än tidigare. Känner mig nästan smalare än tidigare. Är det muskler? Fett? Eller vatten? Undrar vad som händer med mig bara. Kramar

SVAR: Hej tjejen vad kul att höra 🙂 Kul att du börjat på en dansutbildning och fantastiskt att du gillar din kropp! Vikten är inget du ska stirra dig blind på. Antagligen är det så att du fått mer muskler efter all träning och det är bara att gartulera 🙂 Sedan så kan det också vara att du har mer vatten i kroppen. Jag vet själv att jag ibland kunde gå ner 2 kilo bara v att ha 1 veckas lov från Balettakademien, men att jag sedan gick upp dem när jag började igen. Det var antagligen vatten 🙂 Kör hårt och ät ordentligt för det behöver man under utbildningen för att utvecklas 🙂 Kramar Ida

Jag har ett problem, jag blir aldrig mätt. jag tränar på gym 4-5 dagar i
veckan. Normalt ”tempo”. Men varför kan jag inte bli mätt..? Jag måste 
äta tills jag mår illa. Detta är ett exempel på ett sånt tillfälle jag 
verkligen behöver blir mätt:

Äter frukost, lunch i skolan (tar mer än mina vänner men känner inte att jag har ätit..)

Kommer hem så blir det mat: Laxsallad med pasta och massa grönsaker. Ca 2,5 stora portioner! Är fortfarande hungrig.. Tar sammanlagt 9 knäckebröd med ägg, skinka och ost på + 3 frukter. Inte mätt. Blir galen och slänger i mig 2 lussebullar, kakor och 5 glas mjölk. Sen mår jag dåligt. Verken jag eller någon i min omgivning förstår inte hur jag kan äta såhär.. Väger bara 54 kg och är 1.65 så borde inte få i mig så mycket mat.. Vart tar det vägen..?

Om du har tid, ork eller bara vill lägga tid på detta inlägg skulle jag verkligen uppskatta en förklaring.. Har jag en mask imagen som äter allt..? Vet inte vad jag ska göra..

Krama på dig! Tack för en fin blogg & jättebra veckoutmaningar!

SVAR: Tack så mycket för din kommentar! Jag förstår. Har själv ett behov av mycket mat och äter oftast mer och större portioner än mina vänner. Det kan helt enklet bero på att du har högre ämnesomsättning än dina vänner. Sedan kan lussebullar och för mycket kolhydrater göra dig mer sugen på mer kolhydrater och jag skulle testa att lägga in lite mer fett och protein i kosten och kolla om du känner dig mer mätt på det? Funkar för mig. Ost, ägg, kött, fisk, fågel, naturella nötter, avokado mm. Testa det och funkar det inte och du känner att det är ett jobbigt problem skulle jag rekommendera att gå till läkaren och ta prover. Just hunger och ett stort matintag är symptom på överproduktion av sköldkörteln och är vanligare än vad man tror. Läs mer om det HÄR!

Lycka till! Kramar Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Petra Tungården
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Man
  Niklas Berglind