Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND – KAN MAN ÄTA ONYTTIGT 1 DAG I VECKAN & GÅ NER I VIKT? BEHÖVER MAN VILODAG?

är helt sjuuuuukt sugen på glass idag! Men vill verkligen inte äta det! Hur ska jag göra??

SVAR: haha hoppas glassen och ät mat 🙂 Eller gör dig en god proteinglass! 🙂

Hej Ida!
Det här kanske låter konstigt, men jag har så satans svårt för att äta. Det har absolut ingenting med att jag vill gå ner i vikt att göra utan jag har helt enkelt svårt för att få i mig dagens alla mål. Detta leder ju självklart till att jag har skitsvårt att få energi till min träning. Jag går på pass men känner att jag liksom inte kan ge det där extra.  Har du något tips på hur man kan göra? Ersätta några mål med proteindrinkar? 

Jag är inte dum, du kanske tänker ”men ÄT bara!”. Jag blir hungrig, men allt som har med mat att göra får mig bara att må riktigt illa… 

SVAR: Hej! Aj det låter inte kul! Testa med proteindrink eller bars och se om det är enklare att få i dig? Har du varit hos doktorn och kollat magen och värden? Om inte så skulle jag göra det och rådfråga honom. Lycka till! Kram Ida

Om man äter unyttigt EN gång i veckan, och då mener jag MYCKET ONYTTIGT på en dag. Kan an fortfarande gå ner i vikt om man tränar som andra dagarna och så?

SVAR: Hej! Helt omöjligt för mig att svara på. Det beror helt och hållet på hur kosten ser ut de andra dagarna i veckan och hur hårt du tränar? jag skulle inte råda någon som håller på att gå ner i vikt att äta jätte onyttigt en dag i veckan.

Om man kör hårt benpass en dag, kan man då springa  dagen efter? (har förövrigt sjuuuuk träningsverk) Är man otränad vilar väl benen inte om man springer? När jag springer så försöker jag springa 5-10km=slutkörda ben. 
Min fråga är alltså om musklerna i benen får tillräcklig vila även om jag löptränar eller om jag måste vila benen HELT en dag.

Jag äääälskar dina utmaningar! De får mig att push it to the limit!

SVAR: Tack så mycket för din kommentar 🙂 Du kan absolut springa dagen efter ett benpass. Det viktigaste är att benen någon gång under veckan får chans att återhämta sig så kör på! 🙂 Kram Ida

Hej Ida! Efter att jag hittade din blogg, så har jag nu tränat regelbundet i flera månader. Gör alla dina utmaningar och tycker att det är riktigt kul! Sprang milen nonstop i terräng i onsdags och är riktigt stolt över mig själv! Kosten ändrade jag också och mitt sögsug är så gott som borta. Det jag har problem med är magövningar däremot. Efter att jag var gravid, så har jag aldrig lyckats få tillbaka min gamla mage. Jag förväntar mig inte att jag ska få ett 6pack, men jag vill känna att jag kan göra en situps utan problem, men nu får jag bara ont i nacken när jag gör det. Har du några tips? Körde magövningarna du lade ut på videon och jag gillar att använda pilatesbollen.

Tack för en underbar och stark blogg!

Kram

Sandra

SVAR: Hej Sandra och tack för din kommentar vad roligt att höra! 🙂 jag förstår. Många som varit gravida kan ha svårt att hitta kontakten med magen. Innan du ger dig in i alla crunches och härliga magövningar skulle jag råda dig att försöka hitta kontakten igen. Lägg dig på rygg på golvet och be någon lägga en hand under din svank. Försök sedan pressa ner svanken så att du mosar handen med ryggen och håll. Kör det in 10 s intervaller. När du hittat det buktrycket och börjar bli starkare så kan du börja ge dig på alla olika magövningar och då ska du hålla exakt det buktrycket. Hoppas du förstår vad jag menar? 🙂

 

Jag vill bygga muskler, och jag vet att man måste äta mycket av rätt mat med protein och kolhydrater för att det ska funnka. Men när äter man för mycket? och ska man verkligen äta var 3e timme? Och isf ska man äta var 3e timme även om man inte är hungrig?

SVAR: Ja ska man bygga muskler så måste man få i sig tillräckligt med mat, speciellt protein. Det som behövs göras är att räkna ut ditt dagliga kaloribehov och sedan lägga dig på ca 500kcal över det. Tycker du att det blir för mycket mat i magen kan du istället äta produkter med mycket energi i som nötter, olja, avokado mm. Lycka till!

Är du pt?

SVAR: Ja jag är PT och är utbildad på Personal Training School i Stockholm.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Ida Warg
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind
  Marie Serneholt