Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 1

Har du något bra tips på hur man kan få en snyggare point som dansare?

SVAR: jajamen det har jag. Jag säger bara FootSavers och styrketräning! Med FootSavers får du upp mjukheten i fötterna. Jag köpte mina på Balettakademien i Stockholm men går säkert att beställa på nätet någonstans.

Sedan får man inte glömma att man måste ha styrkan i fötterna för att ta sig till maxläge. Använd gummi/terraband och kör flex, halvtå, point, halvtå, flex… Kör tills det BRÄNNER x 3 minst 1 gång om dagen. Lovar att du kommer se resultat!

Lycka till!

 

Vad kan du rekommendera för ”ta med lunch” när man inte har tillgänglighet till kyl? Är glutenintolerant vilket gör det extra knivigt 😛

SVAR: Ägg håller sig ganska länge utan kyl. Så gör en god omelett med ägg, purjolök och skivade körsbärstomater med en stor härlig sallad till och ta med. Smaklig måltid!

Vad tycker du om att byta ut mjölkprodukter mot exempelvis havremjölk, havregurt istället? 

SVAR: Jag tycker det är en smaksak. Jag själv brukar byta mjölk mot havremjölk bara för att jag tycker det är gott och för att inte få i mig för mycket mejeriprodukter under dagen då jag konsumerar ganska mycket. En vuxen människa kan ha svårt att bryta ner för mycket mjölkprodukter och det bildas slaggprodukter.

Är du naturligt blond? Om inte vad har du för färg naturligt, och vart färgar du det? Om hemma, med vilken färg? =) Har du varit brunett någon gång?

Hur började du med pole dance?

SVAR: Jag var naturligt blond ända fram tills jag var 14 år då jag färgade håret mörkbrunt. Ingen hit måste jag säga. Efter det har jag alltid varit tvungen att färga håret blont. Tror jag har mörkblond färg nu men blir fortfarande blond på sommaren i solen 🙂 Förutom min lilla tabbe när jag var 14  så färgade jag förra vintern en mörkbrun utväxt. Det gillade jag och tycker det var lite coolt, vad tycker ni?

Jag började med Pole Dance nu i februari detta året då jag har en överansträngnings skada i stortåleden och kan inte gå upp på tå, snurra eller böja leden snabbt vilket gör att jag inte längre kan träna vanlig dans. Tänkte lite och kom på att Pole borde vara perfekt då man för mesta delen hänger i lyften 🙂 Har kört Pole i drygt 6 månader och är heeelt förälskad!

Underbart! Jag undrar om du har tips/tankar när det gäller att komma igång efter rejäl utbrändhet. I det kritiska läget så är man ju helt utslagen och varken kan eller bör träna, men själv är jag nu efter lång vila på nivån att jag promenerar varje dag, kan sköta hushållet, gå runt på stan och få ”vardagsmotion” utan att bli helt slut (för ett år sedan orkade jag ingenting i princip). Jag längtar efter att börja träna men är livrädd för att ta i för hårt så att jag får ett bakslag. Hur ska man börja? Hur långsamt ska man gå framåt? Hur vet man när kroppen är redo? Jag är ju inte ”frisk” än, men jag börjar känna att jag fungerar liksom. Längtar efter att bygga upp muskler igen! Så jag vore jättetacksam för lite råd kring detta. 🙂 

SVAR: Hej tjejen! Härligt att höra att det går frammåt. Motion kan vara en bra medicin men som du säger börja lugnt och lyssna alltid på kroppen. Jag tror att det är jätte viktigt att träningen alltid känns rolig, gör den inte det så avsluta. Testa dig fram. Börja med att kanske bara köra lite lätt styrketräning i 15 min 2 gånger/veckan och öka succesivt om det känns bra. Låt det ta tid och åter igen lyssna på kroppen. Stort lycka till!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind
  Marie Serneholt