Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 9

Hej! Först och främst, tack för en underbart bra blogg! Har några frågor jag funderat lite på:

 Hur dåligt är det egentligen med kolhydrater och varför?
Om man ska gå ned i vikt, hur mycket är det rimligt att gå ned per vecka/månad? Bra tips för att på ett sunt vis, gå ned i vikt?
Hur fort går det egentligen (på ett ungefär) att gå upp i vikt om man äter hyfsat bra mat, MEN kanske knaprar i sig en chokladbit eller två, tre dagar i veckan säger vi?

SVAR: Tack så mycket för din kommentar Kolhydrater är inte dåligt, snabbakolhydrater/socker är dåligt! Långsamma kolhydrater är en jätte bra energikälla, dock ska man inte överkonsumera dem. Har du som mål att gå ner i vikt eller tappa fett kan det vara en bra ide att dra ner på kolhydraterna för att nå ditt mål eftersom om du inte lagrar kolhydrater i kroppen så måste kroppen börja ta energi av något annat som tex det fett du har lagrat på kroppen. Det kan dock också börja äta upp dina muskler så om du tar bort kolhydrater är det viktigt att få i sig tillräckligt med protein så inte musklerna försvinner.

Jag skulle säga ca 0,5-1kg i veckan är sunt och kan hålla långsiktigt men det är väldigt individuellt! Ett bra och sunt tips är att börja motionera varje dag och att just dra ner på kolhydrater och lägga om kosten till endast långsammakolhydrater, protein och bra fetter. Mitt allra bästa tips är att ta hjälp av någon kunnig PT.

Sista frågan är helt omöjlig att svara på då det beror på vem det är och hur mycket personen rör på sig? Lycka till med allt! / Ida

Hej Ida!

Din blogg är verkligen grym och hela du som person är verkligen guldvärd! Jag blir så fascinerad utav sådana personer som du som har ett mål i livet och kämpar som bara den!

Jag har i många många år velat bli smal, och då menar jag slimmare (inga muskler och sånt..) utan då menar jag det där mellanrummet mellan benen, slimmade armar, platt mage, den där tighta rumpan osv. Och varje gång jag bestämmer mig för att ”nu jävlar ska jag bli smal och kötta som bara den”, håller det sig i typ max 4 dagar. Sen återgår jag till mina gamla sysslor igen. 

Jag har ett löpband hemma, en crosstrainer,några små andra redskap och en skog nära mig där det är ett jätte bra spår att löpa eller promenera i. Hur tycker du att jag ska kombinera alla dessa träningsmaskiner? Och det allra viktigaste, hur ska kosten vara för att jag ska bli smalare? Hur håller jag mig motiverad? För nu räcker det med alla ursäkter, jag ska bli smal punkt slut! 

Är verkligen tacksam för svar! Kram 

SVAR: Tack fina fina du för din kommentar! Den värmde <3 Med alla dessa fina redskap så har du alla möjlightere i världen! Lägg upp ett schema. Kör 4-5 konditionspass i veckan på ca 40 min tex. promenader, crosstrainer, löpning mm. Kör också 2-4 styrkepass hemma med armhävningar, situps, knäböj mm. Kosten är också superviktig och som jag skrev ovan… bort med alla snabba kolhydrater och ät enedast långsamma kolhydrater, protein och bra fetter.

För motivation… följ mina motivationshöjande inlägg –>12 Comments & 6 Comments

Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Man
  Niklas Berglind