Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MOTIVATIONSTIPS TILL TRÄNING

Har fått måmga mail och frågor om hur man på bästa sätt motiverar sig till att träna och att lyckas hålla igång en längre tid?

Man märker det nu på gymmet att det är ungefär 4 gånger så mycket folk som innan jul. Alla vill komma igång nu efter nyår för att hålla nyårslöftet, men hur många stannar egentligen? Ska bli intressant att se om det fortfarande är kö till löpbanden på tisdagkväller i maj månad?

Ofta blir det så att man är så peppad i början av sin träningsperiod att man lägger in hur mycket träning som helst på schemat, gärna varje dag, man byter ut hela sin kost till en superdiet och kör på detta i några veckor innan båda huvudet och kroppen tröttnar. Sedan blir man så trött på allt att man tappar suget och lägger ner allt vad träning och bra kost heter eftersom det ändå inte hjälper och är alldeles för jobbigt!

Hur ska man då gå tillväga? Mina bästa tips är att gör det realistiskt så att det kan funka i längden. Kolla över ditt schema och planera in några träningspass i veckan. Gå/cykla till jobbet, lägg in 2-3 träning/styrkepass i vecack och kolla över kosten och bestäm dig för att ändra lite i taget och trappa sedan upp allt. Går man på för hårt i början (speciellt om man inte har hjälp av en PT) så kommer man med stor sannolikhet att ge upp och tröttna och inte alls få de resultat man tänkt.

Sedan möter man många klienter som säger att de själva först vill komma igång med träningen några månader för att sedan ta hjälp av en PT. Jag skulle nog vilja rekommendera att göra tvärt om. Ta först hjälp av en PT för att sedan köra på själv. Då kan du få hjälp att kolla över kosten och få hjälp med tekniken i alla styrkeövningar och även få bättre koll på hur man på bästa sätt lägger upp träningspasset för att få ut så mycket som möjligt av det, för att sedan träna på själv.

Motivation får man av att se resultat av träningen och av att man mår bättre av att träna. Att gå från soffpotatis till att helt plötsligt köra på med samma träningsmängd som en elitidrottare gör är alltså inte att rekommendera. Kroppen är inte van och då kan jag förstå att man förknippar träningen med något jobbigt och negativt och eftersom det inte kommer hålla så många veckor kommer man heller inte att nå de resultat man vill.

Så planera träningen, trappa upp och investera i en duktig PT!

Kör hårt 🙂

Jag personligen skulle inte alls må bra av att helt sluta träna då jag blir irriterad och rastlös efter allt för många dagar utan träning. Men jag kan hålla med om att det är extra jobbigt att komma igång efter ett långt uppehåll från träningen. Kroppen har vant sig vid lite ansträngning och vill inte riktigt göra alla jobbiga grejer.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind