Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVÅRT FÖR ATT ÄTA FRUKOST

Sitter och äter min obligatoriska havregrynsgröt till frukost. Idag bestod den av 1 dl fiberhavregryn och 1 dl havregryn och äter den med hallon, keso, kanel och mjölk. Bra start på dagen!

För mig är frukost verkligen det viktigaste målet på dagen och jag är oftast riktigt hungrig när jag vaknar. Men så är det inte för alla då många mår illa bara av att höra ordet frukost och kämpar med att få i sig något över huvud taget. Varför är det så här och hur ska man lösa problemet?

Min vän som har detta problemet brukar ta en kopp te för att försöka bli lite mer sugen på mat. Har funkat ibland men inte alltid. Många som har svårt att äta på morgonen brukar tycka det är enklare att få i sig något drickbart som en smoothie, yoghurt eller proteinshake på morgonen men för vissa funkar inte detta heller. Om man ska till jobbet/skolan så är mitt tips att göra i ordning någon frukost hemma och ta med sig det till jobbet och skolan och äta det där. Det viktigaste är inte att äta direkt när man vaknar utan att man äter.

Hur är ni på morgonen? Hungriga eller är frukosten en pina? Ni får jätte gärna komma med tips på vad man kan göra eller äta för att frukosten ska bli lättare att få i sig?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • jag hatar hatar hatar att äta frukost. hur god den än är/ser ut KAN jag inte äta det. Blir nästan äcklad av att tänka på en macka eller filtallrik på morgonen. Men jag brukar oftast ta med mig en frukt eller likande till skolan och äta det. så mycket som jag kan!

  johanna 2011-12-20 09:26:50 http://meandmyego.devote.se
  Svara
 • Jag är ju hungrig på morgonen. Men om jag inte är det så brukar jag duscha. Man använder ju energi när man duscha och då kan man bli hungrig efter det. Sen är det godare och äta när man är fräsch. 😉
  Kramis.. 😉

  linda 2011-12-20 09:22:58 http://lindagunnarsson.webblogg.se/
  Svara
 • Jag fungerar inte på morgonen fören jag har fått i mig frukost. Det tar emot jättemycket att göra något innan jag ätit, det är helt sjukt! Äter senare en ”andra frukost” efter jag jobbat ett par timmar. Tränar rätt så mycket så det lär ge mig hög ämnesomsättning.

  Ida L 2011-12-19 18:49:13
  Svara
 • Hej Ida,

  Jag brukar tända lite ljus och sitta med en stor kopp grönt te för att väcka kroppen för att sen äta lite frukt (raw food) och sen äta mer frukost fick tipset att göra så för att kroppen är inte riktigt inställd på att kunna processa mjölkprodukter direkt. Har förresten ätit av brödet och det funkade inte alls verkar vara gluten (morr) blev svullen min zonterapeut sa inte bröd för dig eller mjölkprodukter så det är lite trixigt på morgonen.

  Linnéa 2011-12-19 10:28:27
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Tack för tipsen 🙂 Vad synd att det inte funkar. Finns annars massa trevliga LCHF recept på bröd då man mixar nötter till mjöl och bakar med det. kanske funkar?

   Ida Warg 2011-12-19 10:52:30
   Svara
   • Svar på Ida Wargs kommentar.

    Halloj,

    Har man svårt med gluten ska man inte ha vetemjöl i bröd, finns ett annat bröd utan det med råg i istället men min kropp vill helt enkelt inte jag älskar ju bröd med russin i och brukar fuska nu till jul bara för att jag älskar vörtbrödet hehe.

    Linnéa 2011-12-19 13:16:05
    Svara
    • Svar på Linnéas kommentar.

     ja om man är ledig och är beredd på konsekvenserna så brukar jag också fuska på det jag vill äta men vet att jag mår lite dåligt av. 🙂 Hihi

     Ida Warg 2011-12-19 18:31:13
     Svara
     • Svar på Ida Wargs kommentar.

      Jag hittade kalkonskinka i dag ska bli kul att prova på att göra ordning en sån i mellandagarna 🙂 hälsosammare alternativ + mer proteiner whoohoo

      Linnéa 2011-12-19 18:51:45
      Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind