Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VARFÖR INTE ALKOHOL?

Svar på kommentar…

Hej.

Håller med föregående talare. Det är skönt att du är så så bra förebild och att du faktiskt påminner oss läsare ibland om att du inte är så extrem som det ibland kan verka utan att det bara handlar om individuella val. :)

Men en kort fråga bara. Tror mig ha läst förut att du inte brukar gå ut och festa/dricka så ofta. Kan inte du berätta lite igen om varför du inte gör det, hur ofta du går ut och hur du gör för att inte tappa kontakten med vänner som endast verkar umgås vid fest?

Nu blev det långt här men när jag är i intensiva träningsperioder (d.v.s hela tiden utom på sommaren) är jag totalt ointresserad av allt vad fest och alkohol heter men behöver pepp för att inte känna mig så jäkla ensam om den inställningen haha.

Tack för en toppenblogg. :)

SVAR: Hej och tack så jätte mycket för din kommentar! Det här med alkohol för mig är ett problem som ofta dyker upp och kan faktiskt vara ganska jobbigt. Jag är inte nykterist men jag dricker väldigt väldigt sällan alkohol. I år hittills har jag druckit 1 gång. Det var jätte roligt men det räckte. De 2 jobbigaste dagarna på året tycker jag är Nyårsafton och midsommarafton för då måste man ju dricka (enligt de flesta). Själv var jag nykter både på nyår och midsommar i år men det var inte smärtfritt. Ibland hamnar man i nya sällskap och miljöer där folk tycker att man är jätte konstig och tar helst avstånd från en om man är nykter. Men vet ni vad, det skiter jag i! Vill jag dricka så kommer jag göra det och jag kommer ha skitkul, men oftast så känner jag inte för det och här kommer mina anledningar:

– Alkohol är gift och så fort jag får i mig 1 droppe så känner jag hur det sprider sig i kroppen och förgiftar allt. Det ger mig ångest över hur jag kan behandla min kropp på det sättet! Kroppen är mitt redskap i mitt jobb och en musiker skulle aldrig misshandla sitt instrument på det viset!

– Det förstör min träning, speciellt om jag tränat samma dag. Träning bryter ner kroppen och det gör också alkohol. Efter träningen behövs något som bygger upp kroppen inte något som bryter ner den ännu mer! Jag som alla andra har haft en ”festperiod” och jag har nog aldrig varit så skran/smal i hela mitt liv. Ett benrangel utan muskler…


– Eftersom alkohol bryter ner mina muskler blir jag svagare, skadar mig lättare och blir sämre på att dansa. Gissa under vilken period jag skadade min hamstring?

– Jag tycker alkohol är sjukt äckligt! Skulle aldrig kunna ”unna mig” ett glas vin eller en öl då jag typ kräks av bara tanken av smaken. Då unnar jag mig hellre något som jag tycker är gott. Dricker jag så dricker jag för att bli lite snurrig och ha roligt!

– Man åldras i förtid, man gör ofta saker som man ångrar, lätt att hamna i onda cirklar då det blir fest 2-3 gånger i veckan, man får ångest och kan bli beroende… ja jag kan fortsätta i all evighet.

Om jag nu ska svara på din fråga så JO tyvärr så blir det svårare att umgås och hålla kontakten med endel vänner. Men de vänner som verkligen är riktiga vänner accepterar det och vet att jag oftast är nykter, de andra ”vännerna” anser jag inte vara några bra vänner så då gör det inget att förlora dem. Sedan är ett tips att hitta nya vänner som har samma syn på alkohol som du har. Oftast hittar man dem på gymmet. Haha jag har skaffat många sådana som jag kan hänga med på helgerna när alla andra är ute och förgiftar sig ;D

Hoppas du fick svar och stå på dig!

Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tack för ett toppensvar Ida. =) Även om man vet och känner att det beslut man tar är rätt så behöver man höra ibland att man inte är helt ensam om att hellre hänga i träningssalen än dyngrak på krogen. SOm sagt, är inte heller nykterist men att festa fem dagar i veckan som resten av studentkåren. Nja, vad får jag ut av det?

  Jessica 2011-10-26 23:34:44
  Svara
 • HERREGUD va skönt att höra att någon är som mig när det gäller sprit osv!
  Jag har ALDRIG gillar smaken av alkohol,jag tycker det luftar som aceton och smakar som något frätande.

  Ibland håller jag ett glas vin i handen på vissa tillställningar bara för att slippa höra folks frågor som ”är du gravid?”, ”ska du köra”, ”jobbar du imorgon”…varför måste folk bry sig???

  Mitt redskap/yrke är min rösten och om jag dricker så är jag hes flera dagar efter…skulle aldrig riskera att göra dåligt på ett jobb för att ha en extra rolig utekväll. Desutom är somnen sååååå viktig för ens kropp ( spec stämbanden) Man kan ha tok kul utan sprit. Jag var 20 första gången jag drack och det var helt självvalt.

  Säger som ovan, tack för en galet bra blogg
  Jag älskar den <3

  Kramar /Tess

  Tess Cameron 2011-10-26 22:55:20 http://www.tesscameron.blogg.se
  Svara
 • hejsan ida!
  jag har ett inte direkt problem men nästan. jag är uta och går nästan varje dag 100-120 min och kör lätt styrka i varje muskelgrupp. jag äter bra mat för att vara 19 år(inget socker, tillsatser och lite kolhydrater) och det var länge sen jag festade. men varför har det inte hänt något ”men kroppen” på utsidan. jag skulle inte kalla mej tjock men vill ha bort några cm här och där. tar jag in mer än vad jag gör av med kanske? jag har använt shapeupclub.com ganska strikt men ändå… är det svårare för och ”normalviktiga” att få kroppen i form än dom som är överviktiga?
  vad gör jag för fel?

  Linnea 2011-10-26 17:50:52
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt