Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SKADAD OCH FÅR INTE TRÄNA

Svar på kommentar…

Hej ida! Jag är 15 år och har spelat innebandy i 7 år och nu har jag Pajjat knäet, främre korsband är nästan helt av och minisken år förstörd. Och nu väntar jag på operation. Det betyder ju att jag inte får springa eller gå allt för många promenader. Och jag vill ju fortfarande träna utan att typ gå upp allt för mycket i vikt. Jag äter bra och äter bara godis i rimliga mängder på helgerna och äter 3 stora mål och 3 småmål om dagarna ( småmål = frukt ) är inte medlem i något gym då det inte finns ngt där jag vital man får vara under 18 år. Så hur ska jag göra?! Hjälp!

SVAR: Ajaj vad jobbigt med ditt knä men bra att du får hjälp. Jag vet att det känns jobbigt men tycker inte du ska stressa upp dig över detta. Du kommer att bli frisk och då kan du träna igen. När jag fick 4 veckors dans/träningsförbud pga. min hamstringskada så var den enda träningen jag fick göra mina rehabövningar (typ böja och sträcka på benet :D) och sedan ta promenader. Dels för att inte göra skadan värre och dels för att all energi behöver gå till att läka det skadade området. Om man tränar bryter man ner kroppen och energin går åt till att bygga upp musklerna istället för att laga skadan.

Jag tycker du ska kolla med din doktor/sjukgymnast vilka övningar träningsformer som du verkligen får göra och sedan håller dig till dem så att du blir frisk så fort som möjligt och kan träna på som vanligt. Angående kosten så handlar allt om kalorier in och kalorier ut. Så klart att det blir lite mindre ”kalorier ut” när man inte tränar så mycket, så håller du en jämn balans så kommer du även att hålla vikten. Ett tips är att äta mycket grönsaker och protein och lite mindre kolhydrater som socker, pasta, bröd, ris mm. 🙂 Lycka till och krya på dig! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Ida ida 😀 Din blogg är den enda jag läser på helgen … så lite inspo till helgen hade suttit fint 😉 Vill komma ut på powerwalks och skippa onyttig mat och godsaker… men svårt. Har du ngt tips vad man kan äta på bion? 🙂

    Nica 2011-09-23 18:13:00
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind