Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KAN JAG ÄTA BRÖD?

Svar på kommentar…

Hej Ida!
Jag har precis börjat experimentera med att äta nyttigare genom att äta mycket mindre kolhydrater. Kruxet är den att min diet brukar vanligtvis bestå utav väldigt mycket kolhydrater som fullkornsbröd mm. När jag går hungrig in i köket och letar efter mellanmål så förstår jag inte alls vad jag ska äta! Jag förstår att man ska undvika kolhydrater i form av sötsaker men är det verkligen så illa att ta sig en macka med nyttigt pålägg? Att äta nötter är inte ett alternativ eftersom familjen tyvärr består av allergiker.

Fortsätt med din underbara blogg!

Kram Ida <3

SVAR: Härligt att höra att du dragit ner på kolhydraterna. Det kan vara lite svårt i början att komma på vad man ska ersätta mellanmålsmackorna, frukten, barsen och tallriken med fil och musli med. Men det är faktiskt inte så svårt. Ägg är det mest näringsrika livsmedlet som finns och är ett perfekt mellanmål kokt som stekt. Lite kvarg eller turkisk yoghurt med tex bär, kokosflingor eller frön är också ett bra mellanmål. Jag brukar ibland synda och hälla i lite funlight (smaken jordgubb vattenmelon är supergod). Nyss åt jag tex några mozarellabollar inlindade med parmaskinka, supergott som mellanmål. Det finns också LCHF-bröd som man kan baka och som är jätte gott och innehåller knappt några kolhydrater. Dock innehåller det nötter, men det går säkert att byta ut mot något annat.

Ska du ner i vikt så skulle jag undvika bröd men är du normalviktig, frisk och mår bra så är det absolut inget fel på att ta sig en fullkornsmacka. Som sagt så beror det hel och hållet på vad du har för mål med kost och träning? Vill du ha ett nyttigare alternativ till bröd så ta rågknäckebröd eller finn crisp till mellanmål eller välj ett surdegsbröd på råg.

Lycka till Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Ida L
  Om du äter ordentligt LCHF så behöver du inga mellanmål. Till frukost äter jag 1 ägg, 1 liten klick smör, lite gräddost, något annat gott, skinka, rester från gårdagen, till det dricker jag the med lite grädde. Det sistnämnda är bra att ta till om man är sugen, smaskigt! Detta håller jag mig ordentlig mätt på fram till lunch vid 12, alltså i 6 h och då cyklar jag i 30 min till jobbet.

  Eva 2011-08-20 19:38:11
  Svara
  • Svar på Evas kommentar.

   Ja det kan stämma, jag är inte alls lika hungrig längre. Skönt att slippa gå runt och tänka på mat hela tiden faktiskt 🙂

   Ida Warg 2011-08-20 23:05:48
   Svara
 • Tack så mycket för svaret! Jag handlade precis in kvarg, bär, och letade upp ett fint mörkt bröd som inte innehöll socker. För otroligt nog finns det fullkornsbröd med socker i! Jag behöver inte gå ner i vikt men är ändå inspirerad att äta nyttigare, tack vare din blogg!

  Jag har dock haft svårt att sova de senaste nätterna och vaknat och så gott som tänkt på havre så jag tror jag sänkte på kolhydraterna lite drastiskt haha. Har även fått näsblod vid ett par tillfällen men vet inte om det har med detta att göra. Ska fortsätta med att hitta rätt balans för mig och min livsstil just nu!

  Ha det bra!

  Kram Ida

  Ida L 2011-08-18 15:15:08
  Svara
 • Ska du plugga till Pt Ida? Om du äter knäckebröd vilket väljer du då? 🙂

  Kram Carro

  carro 2011-08-18 13:09:59
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind