Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MILEN

Har kört stenhårt och effektivt på gymmet idag. Gick 1 mil på löpbandet som tog 90 minuter. Eller rättare sagt jag gick 7,5 kilometer och sprang sedan de sista 2,5 kiliometerna.

Jag har aldrig varit en ”löpartjej” och jag har alltid hatat att springa! Har ansträngningsastma som också bidrar till att det blir ännu jobbigare så en mil för mig känns så långt bort. Men nu efter att ha PowerWalkat/sprungit en mil känns det absolut inte omöjligt. Ska sätta upp som mål att orka springa/jogga 1 mil på en viss tid. Vad det blir för tid ska jag fila lite på…

Orkar ni springa 1 mil? Hur snabbt gör ni det?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej Ida!
  Kul att du hörde av dig, hur har du haft det?

  Svar till din kommentar;
  Om du håller lite utkik under mitt ”arkiv – träningsprogram” så kan jag lägga ut några bra träningsprogram för att klara milen under en timme. som du kan följa strikt och verkligen klara det.

  jag själv kommer inte ha tid att lägga ner stor fokus på att klara milen under en timme själv. För jag kommer vilja lägga all fokus på friidrott och då kan jag inte köra för mycket långdistans, eftersom det förstör mina sprintmuskler. men däremot kommer konditionen att höjas genom friidrotten, genom styrketräningen samt att jag aktiv springer 1 gång i veckan så långt jag kan och orkar. Kör lite på löpbanden på gymmet och lite spinning. Förut sprang jag en sträcka på 1,2 mil några gånger i månaden och till slut klarade jag springa den under en mil. så det finns flera sätt! 🙂

  Jag kommer att börja studera den 30 September och hålla på fram tills November. och det heter ”the academy-school” du skulle väl också gå?

  Maj - en bra träningsblogg 2011-08-15 09:15:21 http://majjohansson.blogg.se
  Svara
 • Milen känns lång för alla som inte gjort den, så fort du kommer in i det så känns milen ok. Som med allt, skulle jag börja dansa så har jag uppförsbacke länge, sen får man ju mer eller mindre kläm på det! 😉

  Biomekanik! Det är intressant tycker jag! Du har en present på skolan nu från mig. Finns hos Niclas på kontoret. Hoppas du kan få nytta av den! 🙂

  Hans 2011-08-15 08:44:32 http://hans.shapemeup.se
  Svara
 • hihi, men eller hur – det var dem också vill jag lova 😉 jaa men gör det någon dag när du känner för att käka lite mer kolisar, annars tycker jag det är jättekul att du fastnade för LCHF (det gjorde egentligen jag också, bara att jag blev lite trött/mättad på det efter dendär test-veckan, åt nog kanske lite vääl mycket fett då.. ska nog testa lite smått igen med mindre fett, fast tätare måltider) 😀

  åh, jaa vad kul att du också ger dig på löpning & milen – vi får peppa varandra!! hm.. mitt tips är att successivt trappa upp sträckan (börja på typ 2 eller 4, sen kan du öka med 2 km i veckan om det känns bra) & att däremellan köra lite kortare intervallpass – antingen gå/spring eller jogg/spring – så att kondisen förbättras lite från gång till gång (om den nu hinner göra det, men i alla fall tror jag den får en ”puff” framåt liksom)! nu kör vi hårt 😀 har du någon deadline då du ska springa milen? och förresten vet jag inte heller vad som är en bra tid att satsa på?! hmm, vi får fila på den ja..

  PUSSSS

  kusinen 2011-08-14 23:00:50 http://victoriaswellness.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på kusinens kommentar.

   ja men jag får skaffa mig en ”ätardag” då jag kan äta kollisar så får jag baka dessa bröd 😀 Ja jag har dragit ner på fettet faktiskt och har lagt in lite kolhydrater i form av morötter, mjölkprodukter och mera nötter och satsar på att få i mig fett genom turkiskyoghurt, ägg, avokado, fetaost, halloumiost, mozarella, och lite grädde i kaffet 🙂 Känns fräschare än smör och majonäs 😀 haha.

   ja vi får peppa varandra. Hur långt har du lyckats springa på raken? Jag tänkte innan jul ja, men funderar på att göra det lite svårare. Har du någon deadline? Jag tror att under 1 timme är en bra tid på milen, men jag är nog glad först om jag bara tar mig igenom 😀 PUSSSS

   Ida Warg 2011-08-15 09:37:47
   Svara
 • Jag har faktiskt börjat jogga precis med mål att orka springa 1 mil.. men än så länge orkar jag bara 3 km så det ser inte ljust ut. Precis som du har jag alltid hatat att springa, men jag håller rutinen att springa 2-3 km varje dag så att jag får bättre kondition med tiden! Efter springturen går jag in och kör lite mage, lår och stretch 😀 Träningen är inte speciellt jobbig i sig men att göra den varje dag tycker jag är som en skön uppvärmning till dansträningen som börjar snart!

  Ida L 2011-08-14 22:56:57
  Svara
  • Svar på Ida Ls kommentar.

   Ja men då kan vi ju peppa varandra. En kompis till mig sa igår att det är lika jobbigt att springa 3 km som milen. Det enda med milen är att man måste bestämma sig. Väldigt psykiskt jobbigt att ta sig igenom milen. Men nu kör vi! 🙂 Meddela mig gärna hur det går! 🙂

   Ida Warg 2011-08-15 09:41:13
   Svara
 • Jag brukar springa/jogga en mil! Brukar ta exakt en timme ungefär. Det är mycket lättare att springa ute tycker jag. Jag har en perfekt slinga som jag tar, det är 3 varv (ett varv är ca 3 km) och sedan spriner jag hem, det blir ca milen. Jag skulle nog aldrig klara av att springa en mil på löpbandet på gymmet där man hela tiden har siffrorna framför sig vilket gör att man tittar där hela tiden och tänker ”guuuud vad långt det är kvar”. Om jag springer i skogen ser man nya saker hela tiden, har musik i öronen, det är frisk luft och så kan man tänka på saker i lugn och ro istället för att se ansträngade folk på gymmet haha. Så tycker jag i alla fall! 🙂 Kör hårt!

  julia 2011-08-14 22:48:44 http://www.juliadance.blogg.se
  Svara
  • Svar på julias kommentar.

   Ja precis utomhus går det nog lite lättare när man har lite att titta på undertiden man springer. Blir verkligen psykiskt jobbigt på bandet. Ska nog sätta 1 timme som mål i alla fall. Det hela handlar nog bara om att bestämma sig. Hur går det med din dans? Blir det mycket dansträning i höst?

   Ida Warg 2011-08-15 09:43:20
   Svara
 • Hej! Bor i Luleå men är nere i Sthlm under helgen, dels för att springa midnattsloppet, blev tiden 53:33. Denna är jag hyfsat nöjd med då jag tränat jättekättedåligt senaste halvåret. Sprang på 46 min för ett par år sen… Men det gav inspiration till art börja springa mer igen och pressa ner tiden lite. Rekommenderar dig att ställa upp i ett lopp, kanske tjejmilen som går om fem veckor? Superbra för motivationen. Såg dig förresten på karlavägen hehe, var lite för mesig för att våga hälsa; men om jag vågat hade jag sagt vilken grym blogg du har! Den kommer nog hjälpa mig på vägen till en bättre miltid :))

  Mathilda 2011-08-14 22:23:31
  Svara
  • Svar på Mathildas kommentar.

   Ja det var ett bra tips. Fick erbjudande att delta i topploppet men tackade nej. Kanske ska ångra mig. Men tror det var om bara någon vecka. kanske lite vågat om man aldrig sprungit milen innan. 😀 Haha. Går tjejmilen i Sthlm?

   Haha jasså. Nästa gång måste du hälsa om du ser mig 🙂

   Ida Warg 2011-08-15 09:46:16
   Svara
   • Svar på Ida Wargs kommentar.

    Jo det gör den, på Djurgården, en riktigt fin bana. Och jag kan nästan lova att du skulle göra ett mkt bättre tid än på band. Publiken och att springa bredvid andra lockar fram en grym tävlingsinstinkt! 🙂

    Mathilda 2011-08-16 09:42:54
    Svara
    • Svar på Mathildas kommentar.

     ja jag kan tänka mig det! Tävlingsmänniska som jag är så skulle jag ju aldrig kunna ge upp när folk kollar på i alla fall 😀

     Ida Warg 2011-08-16 10:44:45
     Svara
     • Svar på Ida Wargs kommentar.

      Ja det ante mig att du är en riktig tävlingsmänniska! Jag tycker du borde ställa upp i Tjejmilen eller något liknande millopp (med många deltagare på alla nivåer vilket gör det hela till enda stor löparfest 😀 ) och bara vara med utan några prestationskrav! Se det som en kul grej och se vad du får för tid. Efter det kommer du garanterat vilja springa ytterligare ett lopp och då kan börja satsa på någon särskilt tid när du vet ungefär hur du presterar när det verkligen gäller.

      mathilda 2011-08-16 17:41:31
      Svara
 • Hej fina Ida! Gud så du kämpar på – du måste ju verkligen brinna för det här med hälsa, träning och kost (OCH DANS!!)
  Iallafall. Nu har jag en liten fråga till dig. Ingenting om kost, bara om träning. Skulle kunna tänka mig att du skriver något i stil med: ”I samband med rätt kost” eller ”Nu vet jag inte vad du äter på en dag” osv.

  Jag letar efter dem snabbaste, effektivaste sätten att förlora fett på lår, armar, mage och hela köret.
  Skulle uppskatta om du kunde skriva och lägga upp bilder på olika övningar som får en att förlora fett på alla olika ställen, samt övningar i gymmet.
  KRAM PÅ DIG IDA!

  Maja 2011-08-14 19:42:44
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind