Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ANATOMIPLUGG

Kollade i min kalender idag och insåg att det bara är 1 vecka kvar tills jag börjar plugga till PT på Personal Training School. Wiiii 🙂 Kommer bli väldigt mycket att lära sig på kort tid så jag sitter nu och läser anatomi eftersom jag vill vara lite förberedd när jag börjar. Måste lära oss alla latinska namn på musklerna och vad de har för funktion och vart de fäster. Vi kommer läsa samma anatomi som de gör på naprapathögskolan, bara det att vi gör det på 5 dagar medan de gör det på 4 år. Puh, väldigt svårt men väldigt intressant!

Längtar verkligen till skolan startar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Jag tycker det är sorglig hur vilsen du är. Vem är du ens? Är du den som Alex försöker forma, är du ingen egen individ?
  Är detta något som du verkligen vill, eller något som Alex vill?
  Lär dig att stå på dig! Sluta va så jävla mesig!
  Man kan inte skapa sin partner och ännu mindre då, vem blir du? En som han skapat? Det bodar Inge gott för någon av er och det kmr aldrig hålla i det långa loppet. Du kommer inse det själv en dag.
  Låt inte en kille styra dig på så sätt! Pinsamt för dig. Du verkar tro att det inte syns utåt, men det är precis vad det gör. Sorgligt. Helt plötsligt blir ni ett ”par” och du startar en träningsblogg och börjar stäva efter att bli någon som ska tillfredställa en annan människan liv ect.
  Du är som en liten flicka i huvudet, väx upp å bli en självständig kvinna.
  Tycker synd om dig, gör ont i hjärtat att se.

  Anonym 2011-08-13 14:57:22
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Ojojoj det luktar avundsjuka. Är du hemligt kär i min pojkvän eller har du blivit dumpad? haha. Det är ingen som styr mig. Jag har nog världens största egna vilja och jag har haft en blogg i snart 5 år och den har alltid handlat om dans och träning. Jag har alltid varit intresserad av kost och hälsa och har vetat i flera år att det är träning och hälsa jag vill hålla på med. Att utbilda mig till PT är ett väldigt naturligt val jag gör som jag planerat länge. Den här utbildningen kommer jag ha mycket nytta av i min dans och dansudervisning (som jag hållt på med i många många år). Haha vaddå ”helt plötsligt är ni ett par”? Du har väl ingen aning om hur länge vi träffats innan. Är bara glad att jag träffat en kille som har lika stort intresse för kost och träning som jag.

   Ida Warg 2011-08-13 17:41:14
   Svara
 • måste hålla med! Självklart kommer ni inte ha samma utbildning som en naprapat har. ni kommer såklart få lära er väldigt mycket men är det inte lite naivt att tro att man kan lära sig samma sak som dom gör på 4 år på 5 dagar? Om det var så att det gick så hade naprapatutbildningen aldrig aldrig varit på 4 år! STOR skillnad! Menar absolut inget illa! Lycka till med allt tror du kommer bli en jättebra pt 🙂

  a 2011-08-13 14:22:34
  Svara
  • Svar på as kommentar.

   Nej jag har aldrig sagt att vi har samma utbildning som en naprapat utan att vi kommer läsa samma anatomi (fast med färre muskler) som naprapathögskolan gör och skriva samma prov (fast med mindre muskler) som naprapathögskolan gör. Självklart läser de ju inte bara anatomi under 4 år utan säkert 1000 andra saker så därför är den utspridd på längre tid.

   Ida Warg 2011-08-13 17:44:15
   Svara
 • Fast Ida….. Som pt läser man verkligeninte all anatomi som man gör på nph…. Tänk dig själv alla nervbanor, triggerpunkter, småben i fot och hand som ett litet exempel. Som pt läser du grunderna i anatomi, som naprapat måste du kunna ALLT. dom är en typ utav läkare vet du…. Jag har både egen pt utbildning å massa vänner som är naprapater nämligen:) men lycka till det kommer bli askul!!!!

  anonym 2011-08-13 10:53:30
  Svara
  • Svar på anonyms kommentar.

   Vi kommer skriva exakt samma prov som. Naprapathögskolan gör förutom händer och fötter och några andra små muskler. Det är pt-school som skriver proven till naprapathögskolan så det är exakt samma fast som du säger inte alla små muskler.

   Ida Warg 2011-08-13 12:06:53
   Svara
   • Svar på Ida Wargs kommentar.

    Haha ja fast ärligt talat…. VILKET prov? På 4 år lär dom väl ha lite mer än ett prov i anatomi, tror du inte det? Deras grundprov som dom gör första veckan? Anatomi är ju så mycket mer än bara muskler och skelett…. Det är ju leder, nerver, triggerpunkter, hela uppbyggnaden utav våra inre organ m.m.

    För du kan väl inte på allvar mena att ni kommer gå igenom t. ex hela knäledens uppbyggnad och funktion? Eller alla nervbanor i ryggraden?
    I såna fall skulle man ju kunna sluta gå till sin naprapat när man har ont, och istället gå till en PT……

    lite realistisk måste man väl ändå vara kan jag tycka!:)

    anonym 2011-08-13 15:14:26
    Svara
    • Svar på anonyms kommentar.

     Jag har varit på möte med han som äger PTskolan och vi kommer skriva samma anatomiprov med 50st av musklerna med fäste, funktioner, triggerpunkter mm. Det är han som skriver Naprapathögskolans prov och vi kommer få ett likadant fast med färre muskler. Sedan kommer inte vi lära oss att knäcka och massera så jag tror nog du ska fortsätta gå till din naprapat ändå om du är ute efter det ;D Men en välutbildad PT kan absolut få ordning på en ond kropp genom rätt muskelträning och stretch och många är även duktiga på att trycka ut triggerpunkter så det är inte helt fel att besöka en pt när man har ont. Det gjorde jag och min PT tillsammans med en kiropraktor fick ordning på min skadadekropp 🙂

     Ida Warg 2011-08-13 17:33:37
     Svara
 • Hej!

  Förbered dig på otroliga dagar och fantastiska föreläsare!
  Jag ska försöka lägga ner en present till dig på skolan. Om jag får ihop det!!

  Hans 2011-08-12 18:11:31 http://hans.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind