Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR VANILJKESELLA TILLÅTET I LCHF?

Svar på kommentar…

Hej Ida! Återigen har du inspirerat mig, helt utan att jag tänkt på det. Dricker ju inte alkohol, vilket är ett självklart val för mig. MEN! En dag vaknade jag upp och slutade röka (en hel månad nu, har inte ens sug!). Helt plötsligt orkade jag jogga 5 km (vad hände där?!) och i helgen bestämde jag mig för att köra på LCHF! Min fråga till dig är nu: kan man äta kvarg med vaniljsmak på den dieten? Är ju socker i? Och, finns det något generellt du kan tipsa om som man ska tänka på som nybörjare? :)

Tack för en fantastisk blogg!! :)

SVAR: Tack så mycket för din kommentar. Jätte roligt att höra och mycket bra och klokt val av dig att sluta röka! 🙂

Angående Vaniljkesellan så är den tyvärr inte LCHF-vänlig. Näringsinnehållet ser ut så här:

Näringsvärde per 100 g
Energivärde 700 kJ/ 160 kcal
Protein 7,5 g
Kolhydrat 16 g
Fett 7,5 g


En bra regel att hålla sig till i LCHF är att inte äta något som innehåller mer än 5 g kolhydrater / 100 g. Vaniljkesellan innehåller hela 16 g kolhydrater / 100 g och om man äter en hel burk blir det då 40 g kolhydrater. Äter man enligt LCHF så ska man i alla fall försöka hålla sig under 20 g om dagen.

Jag skulle rekommendera att äta tex. turkiskyoghurt med hallon och blåbär istället 🙂

Här kommer lite regler:
Håll dig borta från pasta, potatis, ris, bröd, knäckebröd, frukostflingor, ovanjordgrönsaker, havregryn, mjöl, knäckebröd, frukt…
Ät måttliga mängder av bär, mjölkprodukter, nötter…
Ät gärna ägg, ost, smör, avokado, grädde, fisk, kött, fågel, broccoli, blomkål, sallad, creme fraiche…

Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Är så glad att jag halkat in på din blogg! Jag har tidigare dansat disco i flera år och tittade alltid på Floor Filler för att du var med. Jag ska gå Kulturamas musikalutbildning till hösten och blir peppad av att läsa! Jag äter inte LCHF för jag gillar inte kött, men tränings- och dansinläggen och allt du håller på med är väldigt kul att läsa om! Keep it up =)

  Kramar /Marielle

  Marielle 2011-08-10 20:34:56 http://thisismarielle.se
  Svara
 • Hej finaste Ida! En fråga om LCHF… fick du huvudvärk i början? Jag har varit idag hela dagen utan kolhydrater (så gott som) och har en blixtrande huvudvärk nu… jag undrar om det är kroppen som reagerar så snabbt på det minskade intaget kolhydrater eller om det är en ren tillfällighet? Jag vill testa på LCHF för jag vill tappa lite vikt, men jag vill inte göra det på ett sätt som får mig att må dåligt (om huvudvärken härstammar från detta…)…vad har du för åsikter kring detta? Kram

  Kiri 2011-08-10 19:30:16 http://suomiflicka.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt