Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR MÅNGA KALORIER FÅR MAN ÄTA I LCHF?

Svar på kommentar…

hoppas hoppas du kan svara på min fråga också :)
jag har tidigare ätit kost där man räknar kaloriintaget
men nu när jag blivit sugen på att testa lchf (tack vare dig :) )
så blir jag förvirrad, hur många kalorier per dag får du i dig på ett ungefär ?
jag testade räkna mitt dagsintag och det blev högre än jag tänkt mig,
Då borde ju det bli tvärtom för mig, att jag går upp i ivkt med lchf?

hoppas du har tid och lust att hjälpa mig lite :)

tack för en inspirerande och uppmuntrande blogg

kram

SVAR: Hej! Kosthållning där man räknar kalorier hit och dit tror inte jag alls på. Tror man kan bli lite knäpp tillslut av att alltid ha koll på kalorier och väga och mäta mat hit och dit. Jag har ingen aning om hur många kalorier per dag jag får i mig. Antar att det mer kalorier än vad som är ett normalt dagsbehov för en kvinna. Men det är bra kalorier jag får i mig som kroppen kan ta hand om och använda! Äter man strikt efter LCHF så ska man kunna äta hur mycket man vill eftersom kroppen använder allt fett man får i sig som bränsle istället för kolhydrater.

”LCHF bygger på att man tänker helt tvärt emot traditionella viktminskningsråd. Istället för att räkna kalorier och begränsa sitt intag av mat (och därigenom gå ner i vikt genom att svälta kroppen) så låter man hormonerna styra viktminskningen. Genom att ställa om kroppen från kolhydratdrift till fettdrift tillåts kroppen att använda sina fettlager som bränsle och man går ner i vikt.”

Informationen är tagen HÄR och du kan även hitta mer bra information om LCHF där. Mer bra info hittar du även på Kostdoktorns blogg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Förbrukar mer än den intar skulle det givetvis stå i första meningen.

  Anonym 2011-07-29 02:09:40
  Svara
 • Vilken diet man än går på så går man ner för att kroppen gör av med mer än den förbrukar. Att gå på LCHF och äta fett betyder inte att man kan stoppa i sig obegränsat med kalorier och ändå gå ner i vikt/hålla sin vikt. Anledningen till att LCHF-förespråkare säger att man kan skippa kalori-tänket är för att man skall bli mer mätt av att ha fett som energikälla än kolhydrater, och därmed äta mindre = man äter inte för många kalorier. MEN alla kanske inte kan hantera att gå på en kaloririk fett-diet/kost utan restriktioner. Ska man börja på LCHF så föreslår jag att man man första veckan skriver upp allt man äter och kollar hur mycket kalorier man egentligen får i sig, oavsett om man vill gå ner i vikt eller stanna på sin vikt.

  Anonym 2011-07-29 02:02:44
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   jag är inte så säker på det. Jag får säkert i mig mellan 1800-3000 kalorier/dag men har ett lågt fettprocent. Innan käkade jag sämre mat men mycket mindre än nu fast hade mer fett. Jag tror absolut att jag är smalare när jag käkar mycket och bra mat regelbundet än om jag skulle käka tex. 1 pommes mad hamburgare om dagen.

   Ida Warg 2011-07-30 14:22:43
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt