Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

PLANKAN

Har precis kommit hem från undervisningen idag! 5:e och näst sista dagen!

Vi har haft en liten styrketävling på lägret i min favoritstyrkeövning ”plankan”! 🙂 Första dagen började vi stå i plankan i 1,5 minut och sedan har vi ökat med ca. 30 sekunder för varje dag! Idag stod var enda en i första gruppen 3 minuter och i andra gruppen stod alla i hela 3 min och 15 sek. Imorgon ska vi köra tävling där alla ska stå tills de trillar ihop och så får vi se vem som står längst?! 🙂

Jag själv har stått i plankan i 8 minuter som längst!

Hur länge har ni stått i plankan? Någon som är på att försöka slå mitt rekord på 8 minuter?

För er som inte har koll på vad ”plankan” är för övning kan kolla på min fina instruktionsfilm här…

[lemonwhale vid=”fc78cd76-0f02-4070-bb70-581927dca8e6″ pid=”8faf4d7b-d4f9-4a03-8578-901cb800ac14″ uid=”7446f1cb-72a4-4a0a-9401-bd51bd1f5a6a” width=”480″ height=”360″ theme=”MAGAZINE”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • plankan har varit min dagliga uppvärmning innan dansklasserna den här terminen! från början stod jag i 3 minuter varje dag men tillslut kunde jag stå i 15 min! första 6 minuterna var ett h***** men sen var det bara att köra på. dock var kanske inte placeringen den bästa den sista minuten haha! 🙂

  emma 2011-06-24 13:16:38
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Oj grymt jobbat! Plankan är jobbig men tror att det går ganska snabbt att träna upp den om man gör det seriöst 🙂

   Ida Warg 2011-06-25 23:31:43
   Svara
 • aaaah duktiga tjejer! jag tycker plankan är så sjukt jobbig. beror det på styrkan i hur länge man står i plankan eller kan det också ha att göra med hur ens kropp är byggd? min kompis mamma som är över 50 år kan stå i plankan hur länge som helst och hon tycker knappt att det känns! och jag som tränar väldigt mycket känner mig död redan efter 1 minut! lägger jag inte belastning på magen/bålen belastar jag armarna så att dom dör! skitjobbigt. jag vill också kunna stå i flera minuter ju! =) antar att det bara är att träna på den?

  julia 2011-06-23 00:38:31 http://www.juliadance.blogg.se
  Svara
  • Svar på julias kommentar.

   ja plankan kräver en väldigt stark bålstabilitet och det brukar vara de minsta små smala tjejerna som står längst på mina lektioner men det behöver inte vara så! Stå i plankan flera gånger i veckan och sätt mål hur länge du ska stå och vägra gå ner innan. jag brukar säga till mina elever att vi inte går ner från plankan frivilligt utan att vi står tills vi ramlar ihop! Då´står de länge må jag säga 😉 När jag kör själv brukar jag bestämma att jag ska stå i 10 min uppdelat i 3 omgångar så får jag fördela det själv! Hur känns det inför audition nästa vecka förresten?

   Ida Warg 2011-06-25 23:45:24
   Svara
   • Svar på Ida Wargs kommentar.

    Okej, ska prova detta, tack! =) jo jag vet inte hur det känns riktigt. inte hunnit tänka på det än riktigt. vart bortrest över helgen. åkte ut i andra omgången på audition i göteborg så det känns lite så där halvpeppande men jag ska försöka peppa imorn, åker imorn och ska ge järnet på tisdag!

    vad tror du om att ha en rosa sportbh och svarta korta tights som kläder på audition? har hört att det är bra att sticka ut! =) i göteborg hade ALLA, inklusive jag, svart linne och svarta tigts. bara en liten parantes 🙂 kram!

    julia 2011-06-26 18:21:36 http://www.juliadance.blogg.se
    Svara
 • 🙂 mamma tränar lagom

  mamma 2011-06-22 21:43:09
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt