Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÖVERTRÄNING

Sitter och äter frukost och googlar runt och skrattar lite för mig själv när jag läste detta:

”Se upp med hård träning
Ju längre och oftare du tränar, desto mer fett förbränner du. Men se upp, om du tränar för hårt får din kropp inte möjlighet att återhämta sig. Resultatet blir att din form faktiskt blir sämre och dina muskler mindre. Träna därför aldrig två dagar i sträck.”

Hmm 2 dagar i sträck? Vad händer om man tränar ett halvår i sträck 5 gånger om dagen?

Insåg precis hur mycket jag faktiskt tränar och hur dåligt upplägg det är på träningen på Balettakademien! Jag vet att de jobbar på att förbättra det och att det finns mycket bra personal på skolan som försöker få bort den ”Gamla skolan” och införa ett hälsosammare och effektivare upplägg av våran träning! Hoppas de lyckas komma fram till något bra snart för det är inte optimalt för kroppen att träna så mycket och med det upplägget på träningen som vi har! Musklerna har inte en chans att återhämta sig hur mycket man än sover och äter! Det går bra i början av terminen men när det börjar närma sig slutet (som nu) så är det farligt och stor chans att skada sig, vilket många också gör!

Under min 4 veckors period när jag hade dansförbud innan sportlovet så märkte jag hur stark jag blev och att mina muskler växte! Jag tränade på gymmet 6 dagar i veckan med 1 vilodag och det gav mycket bra resultat! När jag sedan kom tillbaka och kunde vara med och dansa igen märkte jag hur mycket starkare jag  blivit och hur jag faktiskt nu kunde göra saker jag aldrig förstått eller kunnat göra innan!

Nu efter många veckor i skolan med sjukt mycket dansträning har jag fortfarande kvar mina muskler jag byggt upp under rehabperioden, men de är övertränade! Jag ser heller inte att jag byggt nya muskler utan bara att jag blivit mer ”deffad” vilket jag inte är ute efter!

Allt detta är bara funderingar som ploppade upp i mitt huvud när jag läste artikeln men det är något som borde tas tag i och göras något åt eftersom överträning är ett stort problem på våran skola! Det är svårt eftersom det är dans det handlar om och man måste repetera och repetera för att få in teknik mm. i kroppen men jag är säker på att det går att komma på ett bättre upplägg!

För starka dansare är ju vad vi vill bli!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej! Hur vet man om man är övertränad? Jag brukar dansa ca 48 h i veckan, är det för mycket?

  Lina 2011-04-12 11:39:13
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Hej! När man är övertränad så är det inget roligt att träna längre, men kan bli lite deppig och känna att musklerna nästan är tomma och inte orkar helt enkelt! 48 timmar är väldigt mycket och det är stor risk att bli övertränad om man inte äter och sover och vilar ordentligt!

   Ida Warg 2011-04-12 19:02:54
   Svara
 • Hej Ida! Kan inte du skriva och berätta om upplägget ni har på BA? 🙂 Och varför det är dåligt och hur du tycker upplägget ska vara istället. Skulle vara jättekul att läsa om det 🙂 Tack för en grymt inspirerande blogg!

  zara 2011-04-10 19:16:49
  Svara
 • Mycket Bra skrivet! Träningen på Ba är inte hälsosam och som du säger måste den förändras på något vis! Att träna samma muskler varje dag bryter endast ner kroppen! Men det är ju som du skriver lite speciellt med just dans träning till skillnad från andra elitidrottare! Mycket bra att du tar upp detta!

  E 2011-04-09 12:45:13
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Tack så mycekt! Ja detta är ett ämne som bör tas upp och det ska tas upp mer! 🙂

   Ida Warg 2011-04-11 09:27:52
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind