Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GAINOMAX RECOVERY

Fick en fråga om vad jag tycker om Gainomax Recovery som återhämtningsmål?

Mitt svar är: Det beror på! Hur mycket/ofta tränar du? Hur hårt tränar du?

Återhämtningsdryck är till för att kroppen ska återhämta sig snabbare och kunna prestera på hög nivå dagen efter. Så om du är en vanlig motionär som tränar 3 gånger i veckan är en återhämtningsdryck som Gainomax inte behövlig!

Men för de som tränar varje dag kan det vara bra! Nu vet jag inte om jag tycker att just Gainomax är det bästa valet av återhämtningsdryck,  men den finns att köpa överallt och är lätt att ta med sig så ibland händer det att jag tar en sådan! Perfekt att ha med sig till skolan om jag vet att jag har en tuff och svettig dag med korta raster!

Ett återhämtningsmål ska innehålla 1g kolhydrater per kilo och ca. 10-20g protein. En Gainomax innehåller 40g kolhydrater och 20g protein. Det är alltså ett komplett återhämtningsmål för någon som väger 40kg. Väger man mer behöver man alltså få i sig mer kolhydrater som tex en frukt eller smörgås!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej skulle vilja ha tips om snygga stötdämpande skor min lärare som jag har i ragga sa att man skadar knäna mycket om man dansar i converse vilket jag gör hehe:D kram!

  Louise 2011-03-24 17:34:42
  Svara
 • Hej på dig!
  Vill först och främst säga att jag beundrar dig otroligt mycket, och jag älskar dina mat- och träningsråd! Jag dansade även för dig för typ fem år sedan, och du var alltid så glad och inspirerande!

  Nu till min fråga (frågor)…

  Jag har läst allt jag kan hitta om det här med proteinpulver både på din blogg och andra internetsidor, men jag blir inte klok på det. Det står ofta ”tränar du mycket” så… Jag har ingen riktig uppfattning om vad mycket är. Jag dansar 7 ggr i veckan, har PT en gång i veckan och försöker gymma minst en gång i veckan utöver det. Kör även kondition på crosstrainer då och då (gjorde det varje dag förut, men blev tillsagd att det inte var bra för att man blir övertränad?) Är detta ”mycket”? Är det rimligt för mig att börja använda protein pulver om jag vill få mer muskler, och bli av med underhudsfett? Och behöver jag träna mer för att se resultat?

  Och till nästa fråga, jag var inte nöjd med mig själv för ett år sedan. Åt jättemycket sötsaker och snacks och såg helt enkelt stor ut. Slutade då totalt med detta, och gick ner 7 kg på detta år. Dock började jag nyligen ha dessa komplex igen, och började äta mindre och inga kolhydrater. Detta har i sin tur lett till att jag börjat få ätstörningar. Hur håller man sig ifrån detta? Jag har svårt att skilja på att äta ”nyttigt” och detta. (Därför älskar jag dina mattips!)

  Om du vill får du gärna svara på mejlen, men det går bra vilket som!

  Tack så hemskt mycket för en inspirerande blogg!

  Malin 2011-03-24 15:17:17
  Svara
 • Jag tänkte fråga om detta också nämligen, och vad du tycker om alla dessa smaker som finns på protein och recovery-drycker? Choklad, jordgubb, vanilj och så vidare. Det är väl onyttigt socker i det? Detta har ju då också att göra med bars som ju är en vanlig chokladbit egentligen fast med protein! Jag tycker det låter skumt, att detta är ”bra” alternativ? Vad är sant egentligen? Är det bra med choklad bars?

  Kram! <3

  Julia 2011-03-24 13:52:29 http://www.juliadance.blogg.se
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia!
   Ja det är ofta massa socker i dem med chokladöverdrag och det kan vara bra att ha som återhämtningsmål (snabba kolhydrater + protein)! Men återhämtningsmål behövs endast om du ska träna samma muskelgrupp dagen efter! Så mitt svar på om chokladbars är bra är, det beror på när du äter den! Att äta alla dessa bars som vanligt mellanmål mm. är inte det bästa alternativet!

   Vad gäller proteindrycker med smak osv. är det väldigt olika! De flesta proteinpulver innehåller inte något socker utan sötningsmedel av olika sorter. Sötningsmedel innehåller inga kalorier men ingen är säker på hur detta påverkar kroppen! Själv dricker jag protein med smak av sötningsmedel men tycker att det är lite ”läskigt” att få i sig konstgjorda grejer! Jag vet inte hur mycket du tränar men försök att få i dig det mesta genom vanlig kost och köp något proteinpulver som du kan ta de dagar du tränar mycket! 🙂
   Kram Ida

   Ida Warg 2011-03-26 08:01:23
   Svara
 • ett tips är att läsa detta;
  http://axon.blogg.se/2010/june/gainomax-nej-tack.html
  det är Martin Löwfren, utbildad och duktigt kille som inte har förståelse för hur folk kan hälla i sig den skiten. Inte jag heller alltså, den innehåller 40g socker, burk coca cola innehåller 10 gram mindre socker än en Gainomax recovery trots att de är lika stora.. & som vi vet har vi inte överdriven nytta av de där sockret 🙂 Ha en fin dag!

  Lizette 2011-03-24 09:38:07
  Svara
  • Svar på Lizettes kommentar.

   Hej! Gainomax innehåller absolut massa snabba kolhydrater/socker och ska inte drickas som vanligt mellanmål! Som jag skriver så behövs bara ett återhämtningsmål (snabba kolhydrater + protein) om man ska prestera på topp dagen efter i träningssammanhang! Det skriver även Martin:

   ”Ett bra exempel på en tävling där däremot kolhydsdricka (till exempel Gainomax recovery) är ett måste är cykeltävlingen tour de france. Där kommer den aktiva cyklisten att snabbt efter loppet (och även under) behöva fylla på sina glykogendepår för att hinna lagra in glykogen till nästa dag då deras benmuskulatur ska användas igen. Som ni säkert vet kan inte glykogen i till exempel armar, rygg användas av benmuskulaturen när den tömt sina egna depåer. Jävligt korkat löst av kroppen men så är det.

   För någon som bara tränar 3 gånger i veckan eller vill gå ner i vikt är alltså inte Gainomax att rekommendera! Själv tycker jag den passar mig bra vissa tunga dagar i skolan eftersom vi i stort sätt tränar samma muskler varje dag! Men oftast äter jag rent proteinpulver och frukt som återhämtning/mellis och använder mig bara av Gainomax om jag av någon anledning har glömt! 🙂

   Ida Warg 2011-03-25 08:12:45
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt