Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TRÄNA SJUK?

God Morgon!

Efter en lång skön nattsömn, en sked med honung och knaprande av färsk ingefära så mår jag bättre! Har knappt någon röst kvar och jag hostar men jag mår faktiskt bättre! Har tagit det mogna beslutet att sjukanmäla mig från baletten idag eftersom jag får feber och halsont så fort pulsen går upp! Det tog emot men nu är det gjort! Tyvärr så måste jag till skolan efter lunch och repa i 3,5 timme, men kommer ta det mycket lugnt! Vill inte dra på mig någon långvarig sjukdom!Det är både ineffektiv och farligt att träna med en infektion i kroppen:

”En kropp som samtidigt utsätts för infektion och fysisk träning får svårt att uppbringa tillräckligt med energi för att klara båda. Kroppen prioriterar naturligt immunförsvarets kamp mot infektionen, vilket gör att träningseffekten blir väldigt låg. Immunförsvaret distraheras samtidigt av den fysiska ansträngningen och får svårare att rå på infektionen. Bland det värsta som kan hända om man tränar med en infektion i kroppen är att man drabbas av hjärtmuskel- eller hjärtsäcksinflammation. Båda påverkar hjärtats förmåga att slå och kan ge bestående men. Vill det sig riktigt illa kan det leda till döden.”

Info: fitness-magazin.com

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • åh, bra beslut! 😀 tror man kan köpa det både på häsokostaffärer & apotek faktiskt, men man ska helst ta det så snart man börjar få förkylningssymtom så det kanske är lite sent nu för dig den här gången? ah jag vet inte, men hoppas du blir frisk snart iaf – precis, det där med stressen är jättedumt när man är sjuk.. annars också iofs, men särskilt då ;/ hehe, PUSSS kusin <3

  vicky kusin 2011-03-18 13:55:06 http://victoriaswellness.shapemeup.se
  Svara
 • Fast man kan träna styrka när man är sjuk, det är bara kondition man skall undvika. Sen beror det på hur sjuk man är. Ofta är man förkyld titt som tätt vår/höst/vinter, och ska man låta bli att träna då så blir det inte mycket träning.

  anonym 2011-03-18 12:40:16
  Svara
  • Svar på anonyms kommentar.

   Nej det stämmer inte! Styrka är lika dåligt då kroppen då använderenergin till att återhämta musklerna istället för att återhämta kroppen från sjukdomen! Oj då om du är sjuk hela tiden kanske du borde se över din kost eller kolla upp varför ditt immunförsvar inte är så bra!

   Ida Warg 2011-03-18 13:09:44
   Svara
 • Usch vad jobbigt, krya på dig!

  Ida L 2011-03-18 10:19:05
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind