Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KAFFE I MITT HJÄRTA

Alla människor har sina olika laster/beroenden. Även jag har 2 stycken! Det ena är Försvarets hudsalva och det andra är mitt älskade kaffe.

Nu är det inte så att jag dricker tonvis med kaffe på en dag, utan det räcker med 1-2 koppar om dagen. Många säger att det inte är bra men i lagom mängd tror jag bara att det är positivt!

Hittade denna fakta på paulun.se som jag gillade:

”Eftersom kaffe höjer dopaminet och gör oss piggare mår vi bra av det. Förvisso kan man resonera kring att det är ett onaturligt välmående som uppnås med syntetiska medel, men eftersom en så stor majoritet av både vuxna, ungdomar och barn konsumerar koffein är ett visst intag i stort sett normen. Forskning har visat att de som dricker kaffe regelbundet uppger att de mår bättre än de som inte gör det. Forskning har t o m kunnat visa att kaffedrickare löper lägre risk för att drabbas av depressioner och har lägre incidens självmord. Eftersom man blir piggare av koffeinet har också det en upplyftande effekt och kan göra både träningspass och andra aktiviteter lättare att genomföra. När det gäller träningen har koffein dessutom visat sig öka frisättningen av fett från fettcellerna, något som i sin tur ökar tillgången på energi för musklerna och både uthålligheten och fettförbränningen förbättras. Faktum är att leverns energiförbrukning också ökar av koffeinet och man kan därmed säga att det höjer ”förbränningen” vilket delvis förklarar varför kaffedrickare i genomsnitt väger mindre än de som inte konsumerar drycken. En annan möjlig orsak till deras lägre kroppsvikt är frisättningen av just dopamin. Det är något vi alla strävar efter för att må bra och det kan nås på en lång rad sätt. Att äta mat, godis, glass, kakor och annat vi tycker smakar gott är några sätt. Att dricka alkohol är ett annat. Troligen kan kaffe genom sitt fristättande av dopamin ta udden av suget efter andra stimulerande medel och kan ersätta mer kaloristinna alternativ utan att konsumenten tänker på det.”

Jag har bestämt mig för att jag gillar mitt kaffeberoende och tänker inte sluta för ens någon har bevisat att det verkligen inte är bra med 1-2 koppar om dagen!

Har ni några laster/beroenden?


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Ida
  jag har en antaglien lite udda fråga…….
  Efter ni hade slutat i floorfiller så turnerade ni runt lite med ngr ur floorfiller, ni kom o hade en träning på HC i åmål som Martin va med på, jag tog kort o nu ska jag sortera in de och kommer verkligen inte ihåg vilket år de va…….
  Har gjort en pärm emd ena massa olika dans saker o hittade kortet på er och vill ju ha de under rätt år;)
  Hoppas du har en liten aning om när de va.
  Kram Liselott

  Liselott Åmål DCSW ;) 2011-03-03 17:55:51
  Svara
 • Halloj, Jag dricker grönt te, tycker inte om kaffe 😉 , jag kommer skicka dig lite tips på mailen som du kanske vill läsa innan du svarar mer på föregående inlägg om skitsnack lite peptalk 😉

  Linnea 2011-03-03 16:53:25
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind