Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

STRETCHA EN SKADAD HAMSTRING?

Fick en kommentar jag kände att jag var tvungen att svara på…

btw, en fråga.. när man har skadat hamstring, skall man undika att gå ner i spagat och kicka osv?

SVAR: Hej! JA det ska man absolut! Jag har en hamstringskada just nu och jag får inte stretcha eller vara i något ytterläge och inte heller göra NÅGOT som känns i hamstring! Jag får heller inte springa eftersom det belstar hamstring onödigt mycket! Allt detta gör att läkningen förlängs! Min hamstringläkare sa att varje gång man gör något som känns i hamstring förlängs läkningstiden med 1 vecka. Så det man ska göra är styrka styrka styrka! De rehabövningar jag lagt upp på bloggen är speciellt bra för just hamstringskador så kör dem 🙂 Lycka till!

Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Ida! Har en liten hamstringskada nu och sjukgymnasten jag träffat har gett mej order om att styrketräna SAMT stretcha både bak och framsida-lår men blev lite osäker på det nu när jag läste det här! Skada mej i samband med dans så det känns som du har koll på läget där, stretch är något man ska undvika alltså?

  charlin 2011-02-11 21:15:28 http://chaarlin.blogg.se
  Svara
  • Svar på charlins kommentar.

   Hej Charlin! Hmm det beror lite på hur långt skadan är gången och vad det är för stretch? När man sträcker sig går muskelfibrerna av och om man stretchar på det går de av ännu mer :S Känns det i sträckningen när du stretchar så är det absolut inte bra! Jag skulle ta det väldigt lugnt med stretchen om jag var du och bara köra på med styrka. Mina bästa rehabövningar kommer upp senare idag 🙂 Kramar ida

   idawarg 2011-02-12 08:34:57
   Svara
 • Hej Ida! Vad anser du om kallstretch?
  Och vad är dina bästa tips för att bli en vig, smidig discodansare? 🙂

  Jessica 2011-02-10 08:34:50
  Svara
 • Hej! Jag har en följdfråga! Har en rätt gammal sträckning i baksidan av låret, och tränar den så gott jag kan och är försiktig med att stretchingen där. Men borde jag undvika stretch på båda benen, risken är ju att man bli väldigt ojämn och det vill man ju inte! Vad har du för tips? /Amanda

  Amanda 2011-02-09 15:54:46
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt