Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR OFTA KAN MAN TRÄNA?

Fick en fråga som jag tycker är viktig att ta upp här på bloggen!

”Har hört lite olika om hur ofta man kan/ ska träna för bästa resultat. Är det varannan dag som gäller för att musklerna ska kunna återhämta sig eller hur funkar det?”

SVAR: Det där beror lite på! Jag tränar själv varje dag men då är det viktigt hur man lägger upp träningen och hur man sköter kosten! Tex. så är det inte optimalt att köra samma träning (eller träna samma muskelgrupp) 2 dagar i rad. När jag kör med min PT kanske vi kör ben dag 1, biceps + triceps dag 2 och axlar + rygg + skuldror dag 3. Går man på gruppträningspass ska man kanske försöka att inte gå på samma slags pass 2 dagar i rad utan variera det! Men tex. någon slags av cardioträning som löpband, crosstrainer eller powerwalk kan man köra varje dag! Men tränar man så mycket är det viktigt att få i sig rätt kost så man inte bryter ner musklerna. Ät regelbundet och se till att få i dig tillräckligt med protein! Själv brukar jag alltid få i mig snabbakolhydrater och protein (tex. en proteinshake och en banan) direkt efter träningen eftersom musklerna då återhämtar sig snabbare!

(Svaret är mina åsikter och hur min kropp känner för träning!)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • tjena tjejen,

  Bra att du skriver att detta gäller din kropp de flesta tränings bloggar som jag läst skriver inte så, jag har själv tränat 6 dagar i veckan förra året innan augusti 2010, men då hade jag ett tydligt mål med den träningen att jag skulle vara stark mentalt och fysiskt innan jag började jobba och jag lyckades med det målet, Nu har jag inte tränat på gymmet på nästa 2 veckor pga att jag varit sjuk så nu spritter benen att få springa på löpbandet precis som korna gör när de släpps ut första gången på våren hehe 😉

  Linnea 2011-01-05 10:08:52
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Ja men jag tycker det är viktigt att skriva det eftersom alla är olika! 🙂 Haha jag förstår hur du menar! Man blir. Helg tokig om man inte fått träna på ett tag 😀

   idawarg 2011-01-06 10:02:50
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind