Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ALKOHOL + TRÄNING ?

God Morgon och GOTT NYTT ÅR alla fina!


Det känns underbart att börja det nya året pigg och glad utan huvudvärk och ångest! Blev inte en enda droppe alkohol igår och det var den mysigaste och bästa Nyårsafton på mycket länge! Tack för igår mina fina underbara vänner! ♥

Nu när vi ändå kommit in på spåret med alkohol tänkte jag ta upp det eftersom jag vet att det är många som frågat och kommenterat om detta…

År 2010 har det inte blivit mycket alkohol alls för min del. Många tycker att jag är tråkig och flera av mina vänner undrar varför? Här kommer förklaringen…

”Alkohol är speciellt dåligt för människor som tycker om att träna. Styrka, återhämtning, prestation och återuppbyggnad av muskelceller kommer att bli sämre vid konsumtion av alkohol. Det är inte bara dagen efter som kroppen tar stryk från alkoholen utan det kan ta flera dagar för kroppen att återhämta sig. När kroppen fortfarande bearbetar alkoholen eller om du fortfarande har alkohol i kroppen kommer du…

• Förlora styrka så du inte kan bygga muskler effektivt.
• Lägga på dig fett. (Din kropp förbränner alkoholen till energi i första taget och förbränner inte fett och kolhydrater som du äter som sedan kommer omvandlas till fett eftersom de inte används till energi.)
• Din reaktionsförmåga försämras drastiskt.
• Du blir uttorkad, en grund för rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin.
• Dina muskler växer inte.
• Din sömn blir missanpassad ( Du får inte tillräckligt med återhämtning för att dina muskler ska tillfredsställas.)
• Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av din kropp och du kommer att bli utan dessa vilket kan drabba ditt immunsystem.

Det som är uppräknat ovan är bara en liten del av allt som alkohol gör med din kropp och hur det missgynnar din träning. Det finns mycket mer. Så är du riktigt seriös med din träning är det dags att tänka över alkoholkonsumeringen.”

Faktan är hämtad från  http://www.muscles.se/alkohol-forstor-din-kropp-och-traning/

Självklart tycker jag också att det är roligt att festa till det ibland och kommer också göra det om jag skulle känna för det! Men jag kommer verkligen välja mina få tillfällen eftersom alkohol inte matchar min livsstil eller de målen jag ska nå!

Har ni några frågor så fråga på! Detta är ett viktigt ämne!


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jättebra inlägg! Tack så mycket för det, jag har funderat på alkohol lite nu när jag tränar 15 h i veckan, och det är så sant det du säger 🙂 Tack för en underbart inspirerande blogg!

  Klara 2011-01-01 14:03:25
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   tack 🙂 Kul att du gillade inlägget! 15 timmar är mycket och då bör du se upp med alkoholen 🙂

   idawarg 2011-01-01 20:38:01
   Svara
 • Eller hur, känner att jag verkligen borde & vill rena kroppen från all skit nu efter jul – jag har trots allt inte haft en lika hälsosam jul som du, liksom – haha ;O Ja, du gör ju typ det så jag blev inspirerad av dig you know 😉 Asså, kaffet förstår jag att du behöver för att hålla energin uppe & egentligen är det ju inte jättedåligt, det är bara att det hör till att man utesluter det vid en detox har jag läst. Jag kommer bara utesluta det helt i 2 veckor, nu 1 vecka före & efter kommer jag dricka max 1 liten kopp per dag typ.. kanske inte varje dag heller 🙂 Men ska nog dricka grönt te istället! PUSS & GOTT NYTT på dig också, bästa kusinvitamin <3 Saknar dig redan!

  PS. Bra inlägg, jag tänker göra 2011 till ett ”nyktert år” faktiskt, kommer åtminstone inte alls dricka mycket om & när jag är ute 🙂

  vicky kusin 2011-01-01 12:17:26 http://victoriaswellness.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på vicky kusins kommentar.

   Hahaha men du har haft en mer hälsosam jul än vanligt i alla fall 😉 Vi har ju inte direkt legat på latsidan heller! 😀 Haha det är bra! Ja men vad bra kan man dricka te? Trodde att6 det var koffeinet man skulle ta bort och det är väl koffein i te också? Det var värre när jag blekte tänderna och inte fick dricka varken kaffe eller te och bara äta, dricka vit mat! Jag höll på att dö tills jag kom på att man kunde köpa koffeintabletter! 😀 haha Men du kommer klara det där kusinen och du kommer må så bra! Får du äta honung? Ja jag saknar dig också! Tänkte vara lite hurtig idag och bege mig till gymmet första dagen på året och då kommer jag ju sakna min bästa träningspolare 🙂

   Härligt att höra! Ja 2011 kommer i alla fall att bli MINST lika nyktert som mitt 2010 om inte ”nyktrare” 😀
   PUSS på dig <3

   idawarg 2011-01-01 12:44:55
   Svara
 • Couldn’t agree more! Jag har inte druckit sedan i november och mina vänner tycker att jag är jättetråkig. Men som du skriver, man får välja sina tillfällen helt enkelt! Jag ska försöka lära mig att gå ut nykter, i dagsläget tycker jag inte att det är så himla roligt men jag ska försöka lära mig 😉 haha.

  Paula 2011-01-01 10:27:55 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Nej jag vet vännerna tycker att man är löjlig och blir nästan lite irriterade ibland! men men det är sådant man får stå ut med, är de riktiga vänner så stannar de kvar! 🙂 Att gå ut nykter är ingen hit för mig! Hatar att vara på trånga ställen med massa okontrollerade människor! FY! Men några gånger har jag lyckats haft roligt! 🙂 Ska du hålla dig helt nykter eller ska du bara försöka att dricka väldigt sällan? Kram Ida

   idawarg 2011-01-01 12:28:30
   Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Hej Ida

   Bra inlägg, 🙂 Vill man gå ner i vikt bör man sluta med alkohol, har hört att kvinnors alkoholmage sätter sig som en ring ovanför naveln medan männen ser ut som om de vore med barn, man blir pluffsig i ansiktet också.

   Jag har varit nykter sen 1 jan 2002, den resan har varit helig för mig. Jag söp som ett svin förut, man verkligen ser vem som bryr sig och inte. De som jag umgicks med förut finns inte kvar längre (deras förlust) man får räkna med att många eller alla försvinner pga av att man blir som en spegel för dem, de har svårt att hantera det blir som om de tvingas se sitt egna alkohol intag svårt för vissa. Jag har tränat aktivt på att gå ut nykter från 1 jan 2009 på nattklubbar tufft men samtidigt roligt det tog ett tag innan jag vågade dansa 😉 innan dess har jag tränat på att gå ut på rockklubbar nykter allt har varit en helig resa men rolig för jag har växt inom mig.

   Jag har haft jättekul när jag gått ut är alltid busig av mig med upptåg hehe 😉 Var på cafet en gång och vände mig om med min alkoholfria drink och en man frågade vad det var i den jag ryckte på axlarna och sa vet inte jag fick den av bartendern mannen gick fram och sa jag vill ha en likadan (mannen var väldigt onykter) bartendern tittade på mig jag blinkade och log sen gick jag hehe 😉

   (Jag har mailat dig kolla din skräplåda i mailen)

   Linnea 2011-01-01 11:28:24
   Svara
   • Svar på Linneas kommentar.

    Tack 🙂 Mmm ”spritfet” ser man alldeles för många som är! Läskigt tycker jag! Jag har också haft mina galna ”festdagar” men jag blev istället smal som en sticka för att alla muskler försvann. Inte bra det heller! Precis nu ser man verkligen vilka som är ens riktiga vänner eller inte! Många blir irriterade och tycker att man är löjlig, men det spelar ingen roll för mig längre! Är de en riktig vän accepterar de det annars vill jag inte ha kvar dem som vän i alla fall så då spelar det ju ingen roll! Jätte coolt att du varit nykter så länge! Betyder att du har en stark karaktär! Jag brukar också gå ut nykter på klubbarna ibland men det är verkligen ingen hit eftersom jag ibland kan få panikångestattacker då det är för trångt och massa okontrollerade människor, men några gånger har jag lyckats haft roligt ändå 🙂

    Haha bra gjort! 😀 Den onyktra mannen kände nog ändå ingen skillnad 😀
    (Nu har jag sett ditt mail :))

    idawarg 2011-01-01 12:38:16
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind